ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 30-31 august, pompierii mureșeni au fost solicitați la 59 de intervenții, din care trei incendii, un accident rutier, o misiune pirotehncică, o intervenție pentru salvare animal, două alte situații de urgență și 51 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Luni, 30 august, în jurul orei 11.35, incendiu stâlp de curent produs în localitatea Chirileu.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș și SVSU Iernut.

- Luni, 30 august, în jurul orei 11.35, incendiu autoturism în municipiul Târgu-Mureș, zona Piața Armatei. Au executat misi-unea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

- Luni, 30 august, în jurul orei 11.35, incendiu autoturism situat în garaj în localitatea Adămuș. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. Până la sosirea forțelor de intervenție, incendiul a fost stins de către proprietar, acesta s-a manifestat la compartimentul motor. Pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Accidente rutiere:

- Luni, 30 august, în jurul orei 16.25, accident rutier cu o persoană încarcerată, la ieșire din municipiul Târgu-Mureș spre Sighișoara. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. În urma recunoașterii s-a constatat că este vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme în care se aflau șase persoane, din care una era încarcerată. Pompierii au intervenit de îndată pentru extragerea victimei și predarea acesteia echipajelor medicale aflate la locul intervenției. În urma impactului, patru persoane au fost de cod galben, doi adulți și doi copii, aceștia au fost preluați și transportați la spital și alte două persoane de cod verde, care nu au necesitat îngrijiri medicale. Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ, pe un singur sens de mers.

Misiune pirotehnică:

- Luni, 30 august, în jurul orei 14.30 - cartușe găsite într-un șantier din municipiul Sighișoara, strada Libertății. A executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. În urma unor lucrări de demolare, au fost descoperite trei cartușe de infanterie calibru 7,92 mm. Cel mai probabil muniția provine din timpul conflictelor militare. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, urmând a fi distrusă cu altă muniție rămasă neexplodată.

Misiune salvare animal:

Marți dimineață, în jurul orei 00:20, bovină căzută într-un canal în localitatea Sâncraiu de Mureș. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Aceștia au intervenit cu cinci subofițeri și un buldoexcavator, pentru extragerea bovinei. După două ore intense, animalul a fost extras din canal de către pompierii aflați la locul intervenției și l-au predat proprietarului în siguranță.

Lasă un comentariu