SE TERMINĂ REZERVELE NATURALE ALE ROMÂNIEI. SPECIALIȘTII AU ANUNȚAT ÎN CÂȚI ANI RĂMÂNEM FĂRĂ GAZE NATURALE ȘI FĂRĂ PETROL

Distribuie pe:

Situație îngrijorătoare pentru țara noastră. Rezervele energetice ale României sunt pe terminate, arată un raport al British Petroleum.

Pe fondul unor rezerve certe, de circa 100 de miliarde de metri cubi de gaze și al unei producții în scădere, gazele românești se termină în circa nouă ani, la actualul ritm de extracție și pe baza rezervelor actuale, potrivit e-nergia.ro, care citează raportul publicat de gigantul British Petroleum.

Raportul nu ia în calcul noile descoperiri de zăcă-minte, a căror exploatare întârzie, însă, notează Digi24.

În Marea Neagră există, însă, un potențial de 200 de miliarde de metri cubi de gaze, potrivit unor estimări mai vechi ale Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, resurse pe care România le-ar putea exploata. Mai multe companii sunt interesate de exploatarea gazelor din Marea Neagră. OMV Petrom și ExxonMobil sunt parteneri egali în proiectul de explorare a zăcământului de mare adâncime Neptun Deep, estimat la 42- 84 de miliarde de metri cubi de gaze.

Cei de la Exxon și-au anunțat acum doi ani intenția de a se retrage din România, nemulțumiți fiindcă nu este modificată Legea offshore. Compania de stat Romgaz a depus în această primăvară ofertă pentru a prelua partea celor de la Exxon. Negocierile nu s-au încheiat. (evz.ro)

Lasă un comentariu