AU PUS ÎN PERICOL CIRCULAȚIA PE DRUMURILE PUBLICE

Distribuie pe:

* La data de 31 august a.c., în jurul orei 11.25, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu-Mureș au oprit în trafic, pe strada Revoluției din municipiu, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 29 de ani, din Târgu-Mureș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează ca având permisul de conducere suspendat pentru săvârșirea unei alte abateri la regimul rutier.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

* Marți, 31 august a.c., în jurul orei 22.25, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Petelea au oprit în trafic, pe DJ 153C, pe raza localității Gurghiu, un autoturism, condus de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Hodac.

În urma testării cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

* La data de 31 august a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Breaza au oprit în trafic, pe DN16, pe raza localității Filpișu Mare, un autocamion, condus de un bărbat, de 43 de ani, din comuna Cozma.

În urma testării cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ MUREȘ

“VACANȚA S-A TERMINAT. SUNTEȚI PREGĂTIȚI PENTRU UN NOU ÎNCEPUT?”

Campanie de prevenire a victimizării minorilor

1-10 septembrie 2021

În perioada 1-10 septembrie, Inspectoratul General al Poliției Române, prin intermediul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, demarează Campania “Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”

Scopul acestui demers este creșterea gradului de siguranță al copiilor, prin informarea părinților asupra comportamentelor în situații vulnerabile și de risc, la care pot fi expuși copiii acasă, pe drum și în mediul online.

La nivelul județului Mureș, Inspectoratul de Poliție Județean, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, lansează astăzi concursul de mesaje online “Lecția siguranței predate de părinți!”.

Cele mai frumoase 3 lecții despre siguranță vor fi premiate cu câte un ghiozdan.

Tot ce trebuie să faci este să răspunzi la următoarea întrebare: “Siguranța se învață! Tu, cum îți pregătești copilul pentru școală?”

Trimite mesajul cu răspunsul tău, în privat, pe contul de Facebook Mureșenilor Siguranța, iar noi vom supune conținutul acestuia, votului public. Cele mai apreciate 3 mesaje - lecții despre siguranță, vor fi premiate!

Nu mai este mult și începe școala! Discută zilnic despre siguranță!

Sfaturi pentru părinți:

* Traversăm o perioadă specială, reamintește-i copilului tău măsurile de siguranță pentru prevenirea îmbolnăvirii, în context COVID: masca, igiena corectă a mâinilor, distanțarea fizică!

* Învăță-l că strada nu este loc de joacă! Vigilența și asigurarea temeinică îi protejează viața!

* Atenție la bunuri! Cum și unde își ține banii, cum folosește telefonul mobil!

* Orice interacțiune cu persoanele necunoscute trebuie evitată!

* Comunicarea este cheia rezolvării oricărui conflict!

* Respectul, toleranța și acceptarea diversității sunt temelia comportamentelor sănătoase!

* Fii aproape de copilul tău! Cunoaște-i prietenii! Anturajele nesănătoase îi pot dăuna!

* Vorbește-i despre pericolele din lumea virtuală! Profilele prietenoase pot ascunde intenții rele!

* Învață-l să anunțe imediat orice comportament nepotrivit!

PREVENIRE, înainte de toate!

Lasă un comentariu