TRĂSĂTURI ALE ȘEFILOR GREU DE SUPORTAT DE CĂTRE SUBALTERNI...

Distribuie pe:

Pe baza unui sondaj realizat recent pe 2.000 de angajați, site-ul american de resurse pentru carieră Zippia prezintă un top al trăsăturilor de caracter cel mai puțin tolerate de către salariați la manageri, trăsături care duc la relații toxice între șefi și subalterni.

Pe primul loc în topul trăsăturilor greu de suportat se află lipsa de încredere pe care șefii o au în angajați. Potrivit sondajului, nimic nu creează mai multă tensiune și stres la locul de muncă decât un șef care insistă că angajații nu sunt în stare să realizeze sarcinile pe care el le comandă.

Pentru a evita acest lucru, angajații trebuie să poarte o conversație deschisă și respectuoasă cu managerul lor și să le spună cum se simt cu adevărat atunci când acesta zice că nu are încredere în ei.

Pe locul 2 se află lipsa de disponibilitate. Încercarea de a fi un angajat productiv și valoros poate fi destul de dificilă cu un șef care nu se află niciodată la birou și care nu răspunde în timp util la e-mailuri sau la telefon.

Pe locul 3 se regăsește lipsa de pregătire și de competențe în domeniu. Mulți angajați se plâng de șefii care nu știu ce să facă la locul de muncă și nu sunt pregătiți profesional.

În acest caz, experții recomandă să ai empatie pentru șeful tău și să îți stabilești bariere psihologice clare pentru ca acest lucru să nu îți afecteze sănătatea sau bunăstarea.

Pe locul 4 în top se află grosolănia, un defect greu de gestionat. Specialiștii Zippia îi sfătuiesc pe toți angajații care observă că superiorul lor are această atitudine să își demonstreze valoarea în fața sa, să îi solicite mereu ajutorul atunci când au probleme și să îi spună sincer că nu angajații reprezintă mereu problema în companie.

Pe locul 5 în topul trăsăturilor insuportabile se află atitudinea de superioritate pe care șeful o manifestă. Este normal ca acest lucru să se întâmple atunci când ai de-a face cu cineva într-o poziție de autoritate, însă dacă șeful manifestă constat această atitudine, mulți angajați simt că este cazul să își dea demisia. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu