ISLANDA - ROMÂNIA, 0-2. PRIMA VICTORIE A “TRICOLORILOR”, DUPĂ PATRU ÎNFRÂNGERI CONSECUTIVE

Distribuie pe:

România s-a impus în deplasarea din Islanda, din a patra rundă a calificărilor la Mondial, scor 2-0, grație golurilor lui Man și Stanciu. Clasamentul grupei: 1. Armenia 10p, 2. Germania 9p, 3. Macedonia de Nord 7p, 4. România 6p, 5. Islanda 3p, 6. Liechtenstein 0p. Duminică, 5 septembrie: ROMÂNIA - Liechtenstein, ora 21.45 - Arena Națională (București). România e singura echipă din grupă, care mai are de disputat două jocuri cu Liechtenstein! Locul 2 duce la un baraj într-o singură manșă, iar câștigătoarea mai dispută încă un baraj, tot o singură partidă!

MARCATORUL MAN, FERICIT DUPĂ VICTORIA CU ISLANDA

Dennis Man a deschis scorul în victoria 2-0 a României, în fața Islandei, după ce balonul a ajuns, cu noroc, la picioarele sale. Dennis Man a fost titular în partida României cu Islanda și a fost crucial în obținerea rezultatului dorit. Jucătorul Parmei a deschis scorul imediat după pauză și a asigurat avantajul “tricolorilor” până ca Nicușor Stanciu să închidă tabela, în ultimele minute. Aripa dreaptă a României s-a luptat tot meciul, a intrat în combinații și  și-a dat silința pentru națională, iar contribuția sa a fost una mai mult decât importantă. Însă, la final de meci, în ciuda faptului că și-a făcut treaba, Man tot a fost întrebat de criticile primite, complet nelegate de fotbal. Într-un interviu cu FRF TV, “tricolorul” spunea că 20 din ultimele 30 de melodii ascultate erau manele. Acesta a fost criticat dur, însă nu s-a lăsat afectat de comentariile altora. Man a afirmat că este mândru de rezultatul reușit și că nu poate controla părerile altor persoane. “Aveam nevoie de încredere, de motivație. Ne bucurăm de rezultat. Luptăm pentru fiecare meci, la victorie. Am încredere mare în băieți, suntem un grup grozav. Dacă merit să fiu judecat din cauza a ce ascult, nu e treaba mea. Încerc să-mi fac treaba pe teren, iar dacă unii oameni cred asta, pot vorbi, nu am ce face. Am câștigat aici, Macedonia de Nord a făcut egal și mergem la meciul următor să luăm cele trei puncte. Fiecare dintre noi își dorește mult să ajungă la Campionatul Mondial. Dăm totul să ajungem acolo. Mister Mirel Rădoi ne-a încurajat de când am ajuns la Mogoșoaia. Ne bucurăm că am luat trei puncte aici, mergem acasă liniștiți. Mă simt bine la națională, colegii sunt ok și vin cu plăcere la națională”, a declarat Dennis Man.

UNGURII AU RECIDIVAT! SCANDĂRI RASISTE LA MECIUL CU ANGLIA ȘI REACȚIE ORIGINALĂ A LUI DECLAN RICE

Anglia a învins Ungaria, la Budapesta, scor 4-0, în preliminariile CM 2022, meci la finalul căruia suporterii maghiari au fost acuzați de scandări rasiste. Puskas Arena din Budapesta a fost umplută de 67.000 de suporteri, iar jucătorii Angliei au fost huiduiți încă de dinaintea primului fluier, când au pus genunchiul în pământ, în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă Black Lives Matter. Deși selecționerul Marco Rossi le-a cerut suporterilor maghiari să respecte gestul Angliei, fanii au ignorat cerința italianului, scrie BBC. În repriza secundă, suporterii Ungariei au aruncat cu mai multe pahare și sticle către Raheem Sterling, după ce atacantul lui Manchester City a deschis scorul. Ulterior, maghiarii au aruncat și torțe în teren, iar Sky scrie că mai mulți fani ai gazdelor au imitat sunetele unor maimuțe, Jude Bellingham și Sterling fiind ținta acestor atacuri. Declan Rice a avut o reacție inedită când a văzut reacțiile suporterilor maghiari. Mijlocașul a ridicat unul dintre paharele de pe jos și s-a prefăcut că bea din acesta. Suporterii Ungariei au avut un comportament asemănător și la EURO 2020. După cele trei meciuri din grupă, UEFA a decis să amendeze Federația Maghiară de Fotbal, cu 100.000 de euro și să oblige naționala să joace trei meciuri cu porțile închise. Cu toate acestea, sancțiunea se aplică doar în competițiile UEFA, acesta fiind motivul pentru care fanii maghiari au avut acces la partida cu Anglia din preliminariile CM 2022.

FOSTUL CĂPITAN AL ROMÂNIEI RENUNȚĂ DEFINITIV LA NAȚIONALĂ

Prestațiile bune ale lui Grigore și Săpunaru, la Rapid, i-au adus pe cei doi fundași centrali înapoi în discuție pentru convocarea la națională, însă niciunul dintre aceștia nu va mai reveni la selecționata lui Rădoi. Cristi Săpunaru și Dragoș Grigore au format un cuplu de fier în centrul apărării Rapidului, în actuala stagiune. Cu doar două goluri încasate, ambele în ultimul meci jucat înaintea pauzei competiționale și fără Grigore pe teren, giuleștenii au cea mai bună defensivă din Liga 1. Forma bună a fundașilor veterani i-a readus în discuție pentru convocarea la națională. Săpunaru este oficial retras din selecționata noastră și a spus că nu va reveni, iar acum și Grigore, fost căpitan al României, a dezvăluit că preferă să lase locul unor jucători mai tineri. Vorbind despre națională, fundașul de 34 de ani, aproape 35, a afirmat că se află prea aproape de finalul carierei pentru a se gândi la convocare. În plus, jucătorul cu 38 de selecții sub tricolor a vorbit despre mentalitatea pe care trebuie să o aibă fiecare jucător chemat de Rădoi la echipa națională, dar și despre lipsa convocărilor pentru rapidiști.

Fostul căpitan al României, care nu va mai veni la națională

“Dacă este cineva acolo, care nu crede în echipa națională sau nu are convingerea că poate câștiga orice meci, indiferent de rezultatul pe care îl are în față, atunci ar trebui să nu se prezinte. Nu cred că trebuie să mergi la echipa națională și să te consideri outsider. Nu cred că are rost să mai vorbim de viitorul meu în tricoul echipei naționale. Urmează să împlinesc 35 de ani și sunt jucători tineri care merită să fie la națională, care fac pasul de la U21, din acea echipă care a făcut o figură foarte frumoasă în Italia, acum doi ani de zile. Și e normal să li se dea încredere, timp, și toată lumea, să fie alături de ei, indiferent de rezultatele de moment pe care echipa le va traversa. Dacă așa s-a considerat, că niciun jucător al Rapidului nu merita să fie convocat, atunci înseamnă că niciun jucător al Rapidului nu a meritat”, a declarat Dragoș Grigore, pentru Telekom Sport.

GABRIEL TONCEAN: “SPORTUL ELIMINĂ STAREA DE BURNOUT”

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, consideră că sportul practicat zilnic poate elimina starea de epuizare fizică și psihică. Aceasta este recunoscută,

pe plan mondial, sub termenul de burnout, fenomen care a luat amploare în ultimii ani, în special în rândul tinerilor. “Burnout-ul este...o stare de epuizare fizică și psihică, caracterizată prin stări depresive, dureri de cap, tulburări digestive sau ale somnului și alte efecte negative. Cei care și-au făcut un obicei din a-și începe ziua prin sport, vă vor putea confirma faptul că se simt fericiți, plini de energie și dau randament mult mai bun în plan profesional. Așadar, le recomand tuturor celor care se simt copleșiți de sarcinile de la job, să facă mișcare zilnic”, a arătat președintele Federației Române de Culturism și Fitness. Gabriel Toncean a subliniat că, indiferent de ora din zi la care este practicat, sportul aduce foarte multe beneficii și schimbă în bine viața celor care îl practică. “Chiar dacă nu reușiți să vă începeți ziua în sala de antrenamente, veți constata că sportul va avea un impact pozitiv considerabil în viața voastră”, a susținut Gabriel Toncean.

ROMÂNIA U20 - PORTUGALIA U20, 2-1!

România U20 participă, începând din această toamnă, într-o competiție amicală alături de selecționate puternice ale Europei. Tricolorii pregătiți de Bogdan Lobonț au câștigat prima partidă, 2-1, cu Portugalia, iar pe 6 septembrie vor întâlni Anglia, în deplasare, la St. George's Park Stadium.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu