SIMONA RADIȘ, CAMPIOANĂ OLIMPICĂ LA TOKYO, A CÂȘTIGAT ȘI AURUL EUROPEAN LA SIMPLU VÂSLE

Distribuie pe:

Simona Radiș a devenit campioană europeană în proba de simplu vâsle. România a obținut, în total, zece medalii (5 aur și 5 argint), la Campionatul European under 23 din Polonia, care s-a încheiat duminică. Între medaliații cu aur se află și Simona Radiș, campioană olimpică la dublu vâsle, și care a devenit campioană europeană în proba de simplu vâsle. La Kurszwica (Polonia), delegația României a încheiat competiția, duminică, cu un bilanț de zece medalii - cinci de aur și cinci de argint. Medaliile tricolore au fost câștigate de echipajele de 8+1 feminin, patru rame masculin, simplu vâsle feminin, patru rame feminin, patru plus unu rame feminin (aur), dublu rame masculin, dublu rame feminin, patru plus unu rame masculin, dublu vâsle feminin și 8+1 masculin (argint).

ELISABETA LIPĂ, MESAJ EMOȚIONANT PENTRU LEGENDARUL IVAN PATZAICHIN!

†

Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj, a declarat că Ivan Patzaichin a fost și rămâne un model de profesionalism, determinare și dăruire, menționând că România este mai săracă fără “amiralul flotei românești”. “Ivan Patzaichin a părăsit astăzi această lume, însă performanțele lui vor rămâne în istoria sportului românesc. România este mai săracă fără «amiralul flotei românești». El a fost și rămâne în sufletele noastre un om extraordinar, un sportiv de excepție. Un model de profesionalism, determinare și dăruire pentru actualele si viitoarele generații de sportivi. Drum lin, Ivan Patzaichin!”, a spus Lipă, potrivit FR Canotaj. Tenismenul Horia Tecău a postat un mesaj pe Facebook după decesul lui Patzaichin: “România a pierdut astăzi unul dintre cei mai mari campioni ai săi, o legendă și un model de urmat pentru generațiile viitoare. Îi vom simți, cu siguranță, cu toții lipsa. Drum lin, Ivan!”. Și fostul pugilist Lucian Bute a transmis un mesaj de condoleanțe: “O zi tristă pentru sportul românesc. Condoleanțe familiei și tuturor românilor pentru această pierdere. Omul a plecat, Legenda este nemuritoare!”. Canoistul Ivan Patzaichin a încetat din viață duminică, la vârsta de 71 de ani. Sportivul a murit după o lungă suferință. El era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală. Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în județul Tulcea. Este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint.

PROBLEMA GĂSITĂ DE MIREL RĂDOI ÎN NAȚIONALA ROMÂNIEI

Selecționerul Mirel Rădoi își dorește eficiență la finalizare, după ce a observat ocaziile pe care le are naționala României. Antrenorul a identificat problema și a discutat cu jucătorii. România a învins, duminică seară, cu scorul de 2-0 (2-0), selecționata din Liechtenstein, într-un meci disputat cu public pe Arena Națională, în etapa a cincea a grupei J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2022. “Sunt sincer, mă bucur de victorie, de rezultat, dar mai mult de rezultatul din prima repriză. Dacă am fi continuat cu golurile în repriza secundă, am fi crezut că meciul din Macedonia de Nord ar fi fost ușor. Și cu Germania, și cu Anglia am avut ocazii, dar la finalizare ne relaxăm. Am încercat să descoperim cu jucătorii care sunt mecanismele de la finalizare. Pentru repriza a doua sunt mulțumit. Dacă era 6-0, voiam ca golurile să fie marcate în prima repriză. La noi nu există titulari și rezerve. La debut, Markovic nu a fost rău. E clar că mai are nevoie de antrenamente să înțeleagă ce vrem noi. Când va avea minute mai multe și la națională, va avea prestații mai bune și la națională”, a declarat Mirel Rădoi. Prima reprezentativă a României a marcat nouă goluri în actuala ediție de preliminarii, cu două mai puține decât Macedonia de Nord și cu patru mai puține decât Germania. Clasamentul Grupei J: 1. Germania - 12 puncte, 2. Armenia - 10 puncte, 3. România - 9 puncte, 4. Macedonia de Nord - 8 puncte, 5. Islanda - 4 puncte, 6. Liechtenstein - niciun punct.

SIMONA HALEP ȘI-A RECUNOSCUT TOATE GREȘELILE DUPĂ ELIMINAREA DE LA US OPEN!

Simona Halep, locul 13 WTA și cap de serie numărul 12, a ratat calificarea în sferturile de finală ale US Open, după ce a fost învinsă, duminică, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA și cap de serie numărul 5, cu scorul de 6-3, 6-3. “Știam că va fi un meci dificil. Am fost puțin obosită după trei meciuri aici, iar atunci când nu ai multe meciuri în picioare ești puțin stresată. Cu toate acestea, cred că m-am descurcat bine și privesc înainte cu gânduri pozitive. Am făcut prea multe erori neforțate. Cred că m-am grăbit, uneori am lovit prea puternic. Ea a răspuns foarte bine, iar eu cred că m-am grăbit puțin cam mult. Dacă aș fi avut puțin mai multă răbdare, cred că ar fi fost mai bine. Voi merge acasă acum, mă voi odihni. Mă simt bine, dar corpul este obosit. L-am solicitat foarte mult în această perioadă și trebuie să mă relaxez. Înainte de a decide dacă voi participa la Indian Wells, va trebui să vorbesc cu medicul”, a declarat Halep la conferința de presă. Cea mai bună performanță a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015, iar în 2016 a ajuns în sferturi. Anul trecut ea nu a participat la acest grand slam, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2019, ultima ediție la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

MIREL RĂDOI VREA VICTORIA ȘI LA SKOPJE!

Reprezentativa României a învins, duminică seară, cu scorul de 2-0 (2-0), selecționata din Liechtenstein, într-un meci disputat cu public pe Arena Națională, în etapa a cincea a grupei J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2022. “Aveam nevoie de cele trei puncte, dar ca să fiu sincer, mă așteptam ca scorul să fie mai mare. Îmi pare rău pentru băieți pentru că avem situații de gol, dar ne pierdem concentrarea. Prezența unui atacant nu garanta nimic, dacă nu încercam să mișcăm cei trei fundași din zona aia. Până la urmă era de așteptat că vor marca și fundașii, dar mă bucur pentru situațiile avute, pentru încrederea pe care o avem. Dacă vom reuși să câștigăm și în Macedonia vom stabili cumva lucrurile pentru locul doi. A fost frumos cu fani, chiar de la imn mi s-a făcut pielea de găină. Mi-am adus aminte cum era când eram jucător. Repet, mi-aș fi dorit să mai marcăm goluri, pentru că ne era util. Grupa este echilibrată, dar următorul criteriu după numărul de puncte este numărul de goluri. Cu Macedonia va fi mai greu decât aceste două meciuri. Am văzut prima repriză cu Islanda, o echipă care și-a impus jocul și ritmul. Au jucători cu o calitate tehnică foarte bună, pot destabiliza apărarea”, a spus selecționerul Mirel Rădoi, imediat după meci. Meciul a fost arbitrat de o brigadă feminină, o premieră pentru “tricolori”. O brigadă din Ucraina a condus acest meci, la centru fiind Katerina Monzul, iar Marina Striletska și Svitlana Grușo arbitri-asistenți. Al patrulea oficial a fost Liudmila Telbuh. Tot pentru prima dată în România la un meci al echipei naționale a fost activ sistemul de asistență video pentru arbitraj. În camera VAR s-au aflat arbitrul Ievgenii Aranovksii (Ucraina) și arbitrul asistent Viktor Matiaș (Ucraina). În plus, la aproape doi ani de la ultimul meci cu fani ai României pe Arena Națională, tricolorii au jucat având susținerea suporterilor în tribune.

                                                                                                                                                                                                                SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu