ÎNCEPE ȘCOALA!

Distribuie pe:

* Mobilier nou pentru 12 școli și 6 grădinițe!

În ajutorul copiilor cu dizabilități, municipalitatea târgumureșeană a achiziționat 4 rampe mobile și 2 elevatoare care vor fi montate la școlile unde situația o cere, informează primarul municipiului, Soós Zoltán.   

Restul școlilor din oraș urmează să fie dotate cu mobilier nou, imediat după rectificarea bugetară, precizează edilul.

* În total, 18 unități de învățământ din municipiu au fost dotate cu mobilier nou: pupitre școlare, paturi, saltele, scaune și alte obiecte necesare desfășurării în bune condiții a procesului educațional în noul an școlar.

* Renovarea școlilor - aproape finalizată!

În același context, afirmă Soós Zoltán, lucrările de renovare a școlilor se apropie de final: “Renovarea corpului C de clădire a Școlii Nicolae Bălcescu (Waldorf) se va termina înaintea începerii anului școlar. Au fost înlocuite, într-un timp extrem de scurt, toate ferestrele, a fost izolată și revopsită clădirea, s-au reabilitat coridoarele, sălile de clasă și toaletele, iar în curte s-a asfaltat terenul de sport. La reabilitarea corpului de clădire B a fost lansată deja o procedură de achiziții publice pentru instalarea unui sistem de încălzire centrală. Valoarea lucrărilor începe la 400.000 de lei, iar termenul de finalizare va fi în luna noiembrie.

La Liceul de Artă, sistemul de încălzire va fi modernizat, iar ferestrele vor fi înlocuite cu altele noi. Valoarea lucrărilor începe la 200.000 de lei, iar termenul de finalizare este, de asemenea, tot în luna noiembrie.

Sunt în curs și alte proceduri de achiziții: cumpărarea tablelor interactive; achiziționarea articolelor de toaletă și a produselor de curățare; dotarea sălilor de sport și a terenurilor de sport”. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu