CUM VA FI VREMEA PÂNĂ PE 30 SEPTEMBRIE 2021

Distribuie pe:

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, anunță meteorologii ANM.

Astfel, în România, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice aces-tei perioade, în toate regiunile țării, dar cu o abatere termică negativă, ușor mai accentuată în cele extracarpatice. Admi-nistrația Națională de Meteorologie a emis o alertă meteo valabilă pentru toată luna septembrie.

Unde va fi cel mai frig

În perioada 8-13 septembrie, ANM anunță cantități reduse de ploi. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată România, dar mai ales în zonele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 15 grade (nordul Moldovei) și 27 de grade (Banat). Cel mai frig va fi în partea de est a Transilvaniei, în nord-est, dar și la munte, în special dimineața și seara.

Abia de la jumătatea lunii septembrie, vremea se mai îndreaptă.

Temperaturile se vor situa în limite normale pentru intervalul 13.09.2021 - 20.09.2021, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile vestice. Meteorologii anunță o vreme de vară, cu temperaturi care se vor apropia de 30 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea.

Cantitățile de precipitații vor fi în continuare deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Sunt anunțate ploi

Jumătatea lunii septembrie aduce temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. În săptămâna 20.09.2021 - 27.09.2021, regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-estice. În restul țării se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, precizează meteorologii ANM.

Sfârșitul de septembrie aduce valori termice situate, în general, în jurul celor specifice pentru această perioadă a anului, posibil ușor mai coborâte în cele nordice. Doar este toamnă, nu? În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. (playtech.ro) (sursa foto eMaramures)

Lasă un comentariu