FACEM PREZINTĂ: ZACUSCA DE ARTĂ ÎN CETATEA MEDIEVALĂ DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Facem organizează cea de-a patra ediție a festivalului Zacusca de Artă, care va avea loc, de această dată, în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș, pe data de 11 septembrie 2021.

An de an, publicul târgumureșean iubitor de artă și frumos este invitat la evenimentul devenit deja tradiție - Zacusca de Artă. Organizatorii își propun să aducă laolaltă toate formele de exprimare artistică: de la concerte de muzică live la expoziții de fotografie, la dans, teatru și vernisaje de pictură, toate își găsesc locul în Cetatea Medievală. Trupele care vor întreține atmosfera sunt Robin and the Backstabbers și Luna Amară, iar râsetele vor fi asigurate de show-ul de improvizație Funkers.

“Am început acest proiect acum 4 ani, din nevoia evenimentelor culturale în spațiul târgumureșean și am continuat să îl organizăm pentru cei care iubesc arta la fel de mult ca noi. În fiecare an, încercăm să ne întrecem pe noi, iar drept rezultat, anul acesta, vom organiza festivalul Zacusca de Artă în Cetatea Medievală. Suntem nerăbdători să îi primim pe toți participanții care vor să vadă Cetatea mai plină de viață și culoare.” a declarat organizatorul principal, Horia Grigoraș.

Pe lângă toate aceste activități, Zacusca de Artă va aduce în fața participanților și un târg al meșteșugarilor locali, o zonă de Chill&Vinyl și o zonă dedicată jocurilor de societate, realizată în parteneriat cu Zilele Jocurilor. De asemenea, concursurile de artă se organizează și în acest an, iar în ziua evenimentului participanții vor putea admira creațiile înscrise de tinerii artiști la una din secțiunile: fotografie, desen, pictură, design grafic și vor putea asculta muzicienii încă aflați la început de drum. Pe 10 septembrie, în The Backstage se va organiza concursul de stand-up open mic, unde sunt așteptați târgumureșenii cu chef de râsete și glume.

Participarea la eveniment este gratuită și se va putea face în baza unui tichet de acces, ce poate fi rezervat gratuit de pe Kompostor, la următorul link:

https://www.kompostor.ro/evenimente/11606 -zacusca-de-art-kultrzakuszka

Cu scopul de a asigura sănătatea și siguranța tuturor participanților la eveniment, atât a publicului cât și a echipei de organizare, evenimentul va avea loc în aer liber și va fi organizat în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data desfășurării acestuia.

Organizatorul își rezervă dreptul de a impune oricare măsuri sanitare pentru participanți. Conform ultimelor reguli aprobate de Guvern, accesul la eveniment se poate face bază pe:

- Rezervarea locului prin platforma Kompostor;

- Dovada finalizării schemei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2;

- Test negativ PCR în ultimele 72 h;

- Test negativ antigen în ultimele 24 h;

- Certificat medical care confirmă infectarea cu SARS-CoV-2 emis cu între 15-180 zile înainte.

Totodată, organizatorul impune purtarea măștii în spațiile comune (bar, toalete etc.), păstrarea distanței sociale față de alți participanți și minimizarea aglomerării de oameni prin acceptarea sosirii la locație la orele comunicate, folosirea porților de acces și a locurilor alocate.

Zacusca de Artă este un eveniment organizat de Facem, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu-Mureș. Facem este o organizație culturală înființată în anul 2018, care realizează evenimente culturale pentru comunitatea târgumureșeană, dintre care amintim: Zacusca de Artă, Muzică în Perimetru și Teatru în Fața Blocului.

Lasă un comentariu