MUREȘEANUL BIRO KRISZTIAN A CUCERIT MEDALIA DE ARGINT LA TURNEUL INTERNAȚIONAL DE LA BUCUREȘTI

Distribuie pe:

Peste 300 de luptători din 23 de țări au participat, zilele trecute, la puternicul turneu internațional de seniori “Ion Cornianu & Ladislau Simon” de la București, competiție organizată de Federația Română de specialitate, în memoria celor două personalități din istoria luptelor. Printre reprezentanții țării noastre s-au numărat și trei luptători de la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș, unul dintre aceștia, Biro Krisztian, reușind să obțină medalia de argint la categoria 74 kg. Ceilalți doi mureșeni, Csiki Ervin și Alexandru Matea, au fost învinși în calificările categoriei 65 kg. Din partea CSS Târgu-Mureș au mai fost prezenți la competiția de la București, Gyarmati Ferenc (în calitate de director al concursului, alături de delegatul forului mondial United World Wrestling, germanul Karl Heinz Reiner ), Fazakas Csaba (antrenor al lotului național de lupte libere Under 23 a României), Vlad Dragoș (arbitru internațional).

BASCHETBALISTELE DE LA SIRIUS TÂRGU-MUREȘ ȘI-AU AFLAT ADVERSARELE DIN CUPA ROMÂNIEI

Marți, la sediul Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, în prezența reprezentanților autorității locale (primarul municipiului Tg. Mureș, Soos Zoltan, și consilierul local Frunda Csenge) și județene, vicepreședintele CJ Mures, Kovacs Mihaly-Levente, a conducerii FRB (Carmen Tocală, Mircea Cristescu și Cătălin Burlacu) și a reprezentanților echipelor participante, a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din primul tur al Cupei României la Baschet Feminin, ediția 2021-2022. Cele 6 confruntări din primul tur al competiției sunt: BC Sirius Tg. Mureș-AC Triumf Botoșani, CSM Alexandria-CSU Alba Iulia, KSE Tg. Secuiesc-Baschet Arad, CS Agronomia București - Olimpia CSU Brașov, CSM Târgoviște - Rapid București și Universitatea Cluj-Phoenix Constanța. Finalistele ediției trecute, Sepsi Sf. Gheorghe și CSM Satu Mare sunt calificate direct în faza a doua. Jocurile din primul tur vor avea loc în dublă manșă, la 25 și 29 septembrie, iar cele din faza secundă sunt programate la 29 decembrie, respectiv 5 ianuarie 2022. Turneul Final Four se va desfășura în perioada 26-27 februarie 2022.

ETAPĂ NOCTURNĂ DE DRIFT, CU 28 DE PILOȚI ROMÂNI LA START. CINE A CÂȘTIGAT

O etapă gigantică de drift a avut loc, săptămâna trecută, pe circuitul Rabocsring din Mariapocs. Rodrift, organizația care coordonează Campionatul Național de Drift, și-a dat mâna cu omologii din Ungaria și cu Drift Kings International Series, pentru a organiza un eveniment comun imens, cu peste 100 de piloți din 114 țări. Un pilot ungar a câștigat marea finală, după un battle cu germanul Max Heidrich. România a avut un total de 28 de participanți în runda care a contat și pentru a patra din competiția internă. Cel mai bun rezultat dintre piloții legitimați RoDrift l-a avut tânăra Natalia Iocsak, care, la 18 ani, s-a clasat pe locul 4 în clasamentul final al Clasei Semi Pro. Etapa a fost una absolut incredibilă, printre cei care au luat startul numărându-se nume mari, precum Marco Zakouril, Pawel Trela, Norbert Zamecs, Dmitriy Illyuk sau Marcin Banowich. Cinci piloți români au reușit să se califice în battle-urile din Top 32. În urma etapei din Ungaria, Claudiu Adam își păstrează poziția de lider în Campionatul Național de Drift, cu 293 de puncte, fiind urmat de campionul național en-titre Ivan Ivanov, cu 230, și Sorin Ene, cu 223. O clasare în Top 4 în etapa finală, care va avea loc pe 9-10 octombrie, pe circuitul Motorpark România, l-ar transforma pe Adam în cel mai tânăr campion național Pro la drift din istorie.

ROMÂNIA U21 - GEORGIA U21, 1-1! FLORIN BRATU A OBȚINUT DOAR UN EGAL LA DEBUTUL SĂU CA SELECȚIONER

Echipa de tineret a României a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul amical disputat, marți, la Voluntari, cu reprezentativa similară a Georgiei. Săptămâna trecută, România U 21 trebuia să joace un amical cu reprezentativa similară a Angliei. Partida de pe Stadionul Steaua nu s-a mai disputat, după ce în delegația englezilor au fost depistate două cazuri pozitive la testarea Covid-19, premergătoare deplasării în România. Următoarea acțiune a reprezentativei Under 21 a României va fi un stagiu de pregătire în Spania, la Marbella, unde are programate și două jocuri amicale, la 7 și 9 octombrie, cu Suedia U20 și Mexic U21.

CUPA KINDER LA FOTBAL JUVENIL - MANȘA SECUNDĂ

Cupa Kinder 2021, manșa a doua, a debutat miercuri, 8 septembrie, la bazele sportive Transil Târgu-Mureș și Apollo Sângeorgiu de Mureș. A paisprezecea ediție a prestigioasei competiții are programate, pentru zilele de 8 și 9 septembrie, meciurile grupelor de vârstă 2010, 2012 și 2014. În total, 44 de echipe vor evolua în cele două zile, meciurile fiind programate în intervalul orar 10.00-19.30, în prima zi, respectiv în intervalul 9.00-15.00, în a doua zi. Ca și în prima etapă derulată săptămâna trecută, și acum, fiecare echipă va avea numai în prima zi între 5 și 7 meciuri, durata partidelor fiind mai scurtă, pentru a permite echipelor să întâlnească cât mai mulți adversari. La final, festivitatea de premiere este programată la Baza Transil, unde vor fi premiate primele 3 locuri și golgheterii fiecărei categorii. Cupa Kinder este una din cele mai longevive și mai mari competiții de profil dedicată copiilor. Anul acesta, nu mai puțin de 92 de echipe au fost înscrise, ceea ce însumează peste 1.000 de copii care au evoluat sau urmează să evolueze la Târgu-Mureș, în cele 2 manșe. Echipele vor avea posibilitatea să-și achiziționeze poze de grup de la turneu, printate, ca să aibă o amintire de la eveniment, iar o zonă de relaxare, cu mâncare și băuturi răcoritoare, va fi amenajată în apropierea terenurilor. Înainte de startul etapei cu numărul doi, ne reiterăm dorința ca fairplay-ul să domine competiția și fiecare participant să rămână cu amintiri plăcute de la eveniment. Succes tuturor echipelor!

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu