N-AVEM BANI SAU N-AVEM CHEF

Distribuie pe:

Investițiile de anvergură în județul Mureș și în municipiul reședință de județ au ajuns o raritate. Proiecte se fac (este un fel de a toca bani), dar de cele mai multe ori rămân simple foi de hârtie, din moment ce ele nu se transpun în practică. Atât orașul, cât și județul ar avea nevoie de multe obiective de interes, mai ales social-economice (spitale noi, depozite de fructe și legume, modernizări stradale, spații de parcare etc.), cultural sportive, care se promit în campaniile electorale, și care imediat se transformă în minciuni sfruntate, pentru că nimeni nu le mai bagă în seamă. Ca urmare, în această secetă antreprenorială, am ajuns să ne bucurăm dacă municipalitatea mai iese în fața cetățenilor cu câte o reparație la o bancă stradală, la înlocuirea unor scânduri putrezite la câte o pasarelă sau chiar renovarea punții, ori repararea carosabilului, pe anumite segmente de străzi, inclusiv a trotuarelor. Despre reînnoirea marcajelor stradale, mai încet.

În acest context amintim, de “un real succes”, repararea băncii distruse de huligani, de pe strada Moldovei, curățirea gunoaielor ce străjuiau de-o parte și de alta aleea paralelă cu Pocloșul din zona Dacia și, în zilele acestea, refacerea pasarelei peste Pocloș, în dreptul Casei Județene de Pensii, cât și modernizarea unui segment din str. Petrila, din dreptul Școlii nr. 2 (vezi foto).

Cam puțintel, dar să ne mulțumim și cu atât. Probabil acesta este potențialul la zi al Primăriei, din moment ce segmentul de alee (spre Sighișoara), de pe malul Pocloșului dintre str. Bobâlna (Furnica) și Budai Nagy Antal stă pe lista de așteptare, de cel puțin 4-5 ani, fără a se întreprinde ceva serios. Dar, nu-i nicio grabă. Vedeți, și timpul are răbdare. IOAN CISMAȘ Foto: IOSIF TRIF

FOTO SUS: Pasarela peste Pocloș, refăcută complet

Lasă un comentariu