VEDEȚI CE FACE VINUL ROMÂNESC! REGINA ELISABETA A II-A, CEL MAI LONGEVIV MONARH

Distribuie pe:

Regina Elisabeta a II-a a devenit monarhul britanic cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii (69 de ani și șapte luni), surclasând-o pe regina Victoria, stră-străbunica sa.

Elisabeta a II-a (în engleză Elizabeth Alexandra Mary; n. 21 aprilie 1926, Mayfair, Regatul Unit) este regina a șaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

A urcat pe tron la 6 februarie 1952. Este cel mai longeviv monarh în viață, din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe regina Victoria la 9 septembrie 2015. A domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea). Jubileele de Argint, de Aur și de Diamant ale reginei Elisabeta a II-a s-au sărbătorit în 1977, 2002 și respectiv 2012.

Elisabeta s-a născut în Londra, ca prim copil al Ducelui și Ducesei de York, mai tarziu cunoscuți ca Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta.Ea a fost educată în privat, acasă. Tatăl ei s-a urcat pe tron la abdicarea fratelui său Edward al VIII-lea, în 1936, atunci când ea a devenit urmașă la tron. Ea a început să preia obligațiile publice în cursul celui de-Al Doilea Război Mondial, servind în Serviciul Teritorial Auxiliar. În 1947, ea s-a căsătorit cu Prințul Filip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și al Danemarcei, cu care a avut 4 copii: Charles, Prințul de Wales; Anne, Prințesă Regală; Andrew, Duce de York; și Edward, Conte de Wessex.

Amintim că Regina Elisabeta a II-a este mare amatoare de vin românesc.

Lasă un comentariu