MESAJUL PATRIARHULUI DANIEL CU PRILEJUL ÎNCEPERII ANULUI ȘCOLAR: “DEVINE ȘI MAI NECESARĂ COOPERAREA DINTRE FAMILIE, BISERICĂ ȘI ȘCOALĂ”

Distribuie pe:

O educație temeinică pentru viață va include experiențele acumulate în familie și cunoștințele primite în școală, experiențele căpătate în sânul Bisericii și în societate.

Acesta este, în esență, mesajul pe care Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a adresat elevilor cu prilejul înce-perii noului an școlar 021-2022. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, școala își va deschide porțile pe 13 septembrie, în acest an.

“Pandemia actuală a afectat în mod direct educația copiilor și a tinerilor. Studiile recente evidențiază utilitatea, dar și limitele educației on-line: stres, oboseală mintală, manifestări depresive, pierderea motivației, dificultăți în gândire, în concentrare și în luarea deciziilor. O educație temeinică pentru viață include experiențe nemijlocite, trăite în cadrul unei comunități concrete, începând din familie și continuând în Școală, în viața Bisericii și a societății”, a îndemnat Patriarhul în mesajul transmis elevilor.

Familia și Biserica, un rol important în educarea tinerei generații

Prea Fericitul Daniel a accentuat rolul pe care familia îl are în educația copiilor și, de asemenea, pe cel al Bisericii. El solicită o colaborare mai strânsă între familie, biserică și școală pentru a oferi copiilor și tinerilor educația de care au nevoie.

“În contextul tradiției românești și europene, este cunoscut rolul determinant al Familiei și al Bisericii în educarea copiilor și a tinerilor de-a lungul timpului. Astăzi, când, sub influența unor ideologii secularizante, este diminuată contribuția acestora în domeniul educației, devine și mai necesară cooperarea dintre Familie, Biserică și Școală, pentru a oferi copiilor și tinerilor ajutorul necesar dezvoltării lor atât în plan personal, cât și comunitar”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel urează multă sănătate elevilor și părinților

De asemenea, cu prilejul începutul anului școlar, Patriarhul transmite elevilor, părinților și cadrelor didactice “sănătate și mult ajutor, pace și bucurie” în îndeplinirea menirii fiecăruia.

“Cu prilejul începutului anului școlar 2021-2022, ne rugăm lui Dumnezeu să îi ocrotească pe elevii, părinții, învățătorii și profesorii români din România și de pretutindeni, să le dăruiască sănătate și mult ajutor, pace și bucurie, pentru ca lucrarea lor să fie binecuvântare și bucurie pentru Biserică, Familie și Societate”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

Lasă un comentariu