PREMIERĂ: BOBI PRICOP REVINE LA TEATRUL NAȚIONAL TÂRGU-MUREȘ CU “TRĂDARE”, DE HAROLD PINTER

Distribuie pe:

Duminică, 12 septembrie, la ora 19.00, Compania “Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș anunță premiera spectacolului “Trădare”, de Harold Pinter, în regia lui Bobi Pricop, beneficiind de scenografia Oanei Micu și de coregrafia realizată de Eduard Gabia.

Pe fundalul aparent idilic al unor familii “de succes”, se proiectează eșecul a trei adulți incapabili să-și gestioneze prieteniile, pasiunile și duplicitatea care începe să le definească viețile. Aceasta este tema centrală a piesei “Trădare”, scrisă de dramaturgul englez Harold Piner, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. O reconstituire percutantă, în cronologie inversă, a formării și dezintegrării unui triunghi amoros, prin retrăirea momentelor esențiale în care trădarea a devenit adevărata natură a relațiilor de prietenie, iubire și încredere.

Spectacolul se va juca la Sala Mare, în regim studio, cu publicul pe scenă, iar regizorul Bobi Pricop propune și de această dată o abordare neconvențională și profund actuală a unor teme fundamentale pentru natura umană:

Ce m-a interesat la acest text, dincolo de poveste, a fost această convenție a cronologiei inverse. Trădare, împreună cu Old Times (1971) și No Man's Land (1975), sunt piesele lui Pinter asociate cu ideea de memory play, pe care a inventat-o Tennessee Williams, odată cu Menajeria de sticlă. În piesele astea contează mai mult ce-și amintesc personajele sau ce interpretare dau ele realității, decât ce s-a întâmplat de fapt. Și mi s-a părut foarte valoroasă ideea asta de vizitare a trecutului, ca pe un fel de sit arheologic al unor istorii personale și a modului în sunt ambalate de creierul nostru. Mi s-a părut că e un prilej de interogare a propriilor noastre amintiri și traume, vulnerabile la tot felul de experiențe exterioare, a modului în care întâmplări ulterioare influențează și modifică în memoria noastră un anumit moment din trecut.

Din distribuție fac parte actorii Elena PUREA - Emma, Richard BALINT - Robert, Theo MARTON - Jerry și Mihai CRĂCIUN - Chelnerul.

Regizorul Bobi Pricop este una dintre cele mai provocatoare și relevante voci din tânăra generație de regizori, un artist care îmbină conștiința socială activă cu interesul pentru noile media și tehnologiile emergente, pentru a testa limitele teatrului și convențiilor artistice. Montează cu predilecție texte contemporane, este dublu nominalizat UNITER la categoria Cel mai bun regizor și a obținut numeroase nominalizări și premii naționale și internaționale. La Compania “Liviu Rebreanu”, Bobi Pricop a semnat regia spectacolului “Teroare”, de Ferdinand von Schirach, la Sala Mare, în 2018. Revine în stagiunea 2021-2022 cu spectacolul “Trădare”, de Harold Pinter.

Traducerea piesei e semnată de Bobi PRICOP, regia tehnică a spectacolului e asigurată de Teodora CRĂCIUN, iar lighting design-ul e realizat de Attila KÁSZONI.

Producția are o durată de 1 oră și 30 minute și este recomandată persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Spectacolul va fi supratitrat în limba maghiară.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.biletmaster.ro.

Biletele în variantă fizică pot fi procurate de la Casieria Teatrului de luni până vineri, între orele 9.00-19.00. Totodată, Casieria va fi deschisă cu o oră înaintea reprezentației.

PR Marketing

Lasă un comentariu