CUM AU DEVENIT VECHILE SATE PĂRĂSITE DIN ROMÂNIA ADEVĂRATE DESTINAȚII TURISTICE. CE CAUTĂ STRĂINII CARE VIN LA NOI

Distribuie pe:

Turiștii străini sunt din ce în ce mai fascinați de frumusețea României. Turismul în România evoluează de la an la an.

Marea surpriză este că locurile care până în urmă cu două decenii erau aproape părăsite și necunoscute de nimeni, acum au devenit destinații turistice foarte căutate de către oamenii de peste tot.

România a ajuns să fie trecută pe lista de vacanță a multor turiști, iar numărul acestora crește de la an la an. Dacă până de curând multe comune sau sate din țară nu erau considerate atracții turistice, pandemia și dorința oamenilor de a petrece cât mai mult timp în natură le-au transformat în colțuri de rai pentru turiști.

Maramureșul, Brașovul, Clujul și Covasna sunt în plină dezvoltare pentru a atrage turiștii, din ce în ce mai mult. Un succes exploziv îl au și satele săsești din Transilvania.

Institutul Național de Statistică: turismul în iulie 2021 a crescut cu 141% față de 2020

Cea mai mare pondere de înnoptare a turiștilor străini au avut-o cei sosiți din Europa (70,5% din total turiști străini), iar dintre aceștia 79,8% provin din țările Uniunii Europene.

Satele săsești au reușit să le atragă atenția turiștilor, datorită bisericilor fortificate, 4 dintre ele făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, colinelor Transilvaniei, pe care le pot explora cu bicicleta, evenimentelor Transilvanian Brunch, care te invită să descoperi cultura gastronomică din zonă.

Unul dinte cele mai vizitate sate este satul Viscri, care este unul din cele mai îndrăgite locuri ale prințului Charles. Acesta chiar a investit în dezvoltarea colțului de rai și deține o proprietate în sătuc, care datează din secolul al XVIII-lea.

După vizitele prințului Charles în sat, prețurile locuințelor au crescut enorm, de exemplu: o casă din Viscri care ar fi costat 20.000 de euro în 2010, poate fi vândută acum chiar și cu 80.000 de euro.

Prințul a descris satul ca fiind “un loc extraordinar din lume” și a rămas fascinat de autenticitatea locației: “Un mod de viață care a rămas neschimbat, de sute de ani”, descrie fundația prințului Charles, satul Viscri. (evz.ro)

Lasă un comentariu