ANCUȚA UNGUREAN, DE LA CS MUREȘUL TÂRGU-MUREȘ, MEDALIATĂ CU AUR ȘI ARGINT LA CAMPIONATELE BALCANICE

Distribuie pe:

România a dominat întrecerile Campionatelor Balcanice de canotaj de la Struga, din Macedonia de Nord, clasându-se pe locul I în clasamentul pe națiuni, cu un total de 19 medalii, dintre care 8 de aur, 7 de argint și 4 de bronz. Printre performerii delegației tricolore s-a numărat și Ancuța Adelina Ungurean, de la CS Mureșul Târgu-Mureș, care a cucerit două medalii de aur, alături de barca de 8+1 și cea de 4 rame fără cârmaci, și una de argint la dublu rame, alături de Elena Maria Robitu. Cele trei medalii de la Balcaniadă vin după aurul cucerit de Ancuța Ungurean la Mondialele de juniori de la Plovdiv, din Bulgaria, unde sportiva mureșeană, pregătită de antrenoarea Claudia Balint, a ocupat locul I alături de echipajul de 4 rame feminin.

START REUȘIT PENTRU ASA TÂRGU-MUREȘ

Formația AFC ASA Târgu-Mureș a debutat cu dreptul în noul sezon competițional, Liga 4 Elite, județul Mureș, la fotbal. Roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 2-0 (1-0) în fața echipei AS Câmpia Râciu. Partida s-a jucat duminică, 12 septembrie 2021, pe Stadionul Trans-Sil. Pentru ASA au marcat Octavian Moldovan și Pop-Solovăstru Adrian. ASA Târgu-Mureș a evoluat în următoarea formulă: Kristaly Hunor - Aldea George, Naste Silviu, Moldovan Mark, Murar Cristian - Pop Paul, Iliescu Raul, Moldovan Octavian - Pop Solovăstru Adrian, Velichea Dan, Holom Alexandru. Pe parcursul meciului au mai evoluat: Bocicor Raul, Tinca Cristian, Văidean Radu, Chertes Patrick și Musta Florin. Rezerve: Micloș Darius, Morar Adrian, Avram Gabriel, Virag Lajos. Antrenori: Darius Miclea și Romulus Miclea. “Pentru noi era foarte important să începem cu dreptul această competiție. Suntem o echipă nou formată, iar în prima etapă, în fața propriilor suporteri aveam nevoie de victorie, însă eram convinși că vom avea emoții. Important este că am câștigat. Este un lucru îmbucurător că am avut mulți suporteri în tribune, iar acest lucru ne face ca să muncim mai mult, să obținem cât mai multe rezultate bune ca să-i putem atrage alături de noi. Cu siguranță vor fi rezultate și suporterii vor veni la stadion pentru a ne susține”, a declarat, la finalul meciului, Darius Miclea, antrenorul principal al echipei ASA Târgu-Mureș. “Am obținut o victorie frumoasă și trei puncte, însă destul de greu. Pentru prima etapă trebuie luat în considerare faptul că în urmă cu o lună de zile noi nu existam ca și echipă, nu aveam un tricou, nu aveam un jucător, nu aveam teren, nu aveam nimic, iar într-o lună de zile ne-am mobilizat și am reușit să creăm o echipă, să aducem niște sponsori alături de noi, jucători, staff tehnic și am alcătuit o echipă. Pentru prima etapă atât am reușit să realizăm, dar ne dorim pe viitor să facem performanță, însă nu este posibil fără implicarea financiară a celor care își doresc să existe această formație. Sunt mândru că au venit atât de mulți susținători în tribune să vadă echipa nou formată, de tradiție a orașului nostru. I-am dat viață după 17-18 ani de când s-au închis porțile, și sper ca pe viitor să vină mai mulți suporteri să ne încurajeze, deoarece avem nevoie de oameni pozitivi, și nu de cârcotași. Nu vrem povești, ci fapte concrete. Cine vrea să ajute echipa ASA Târgu-Mureș nu o face nici pentru mine, nici pentru un jucător anume, ci o face pentru oraș, în ansamblu pentru echipa acestui oraș. ASA este un brand și nu va mai muri. Sper să ajungem în viitorul apropiat spre ligile superioare”, a afirmat Ovidiu Văidean, manager sportiv ASA Târgu-Mureș. În următoarea etapă, roș-albaștrii vor întâlni în deplasare echipa ACS Târnava Mică Sg. de Pădure, sâmbătă, 18 septembrie 2021, de la ora 11.00, pe Stadionul Central din Sg. de Pădure.

AVÂNTUL REGHIN ȘI UNIREA UNGHENI S-AU IMPUS PE TEREN PROPRIU

Formațiile mureșene Avântul Reghin și Unirea Ungheni s-au impus în partidele susținute, vineri, pe teren propriu, în cea de-a treia etapă din seria a 9-a a Ligii a III-a de fotbal. Avântul Reghin a câștigat cu scorul de 1-0 întâlnirea cu Sticla Arieșul Turda, prin golul marcat de juniorul Raul Suciu, în minutul 85. Este cea de-a treia victorie consecutivă pentru Avântul în actuala stagiune. Unirea Ungheni a surclasat cu 4-0 pe CS Ocna Mureș, bifând al doilea succes din actuala ediție de campionat.

NAȚIONALA DE NEVĂZĂTORI A ROMÂNIEI JOACĂ ACASĂ PENTRU CALIFICAREA LA EURO 2021

România va găzdui turneul de calificare pentru Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători la Buftea, între 25 și 28 septembrie. Tricolorii vor juca pentru calificare contra naționalelor din Albania, Polonia și Grecia, în competiția care revine după doi ani de pauză. Primele două clasate se vor califica la EURO 2021. România a fost gazda calificărilor și în 2017 și 2019, iar la ultima ediție s-a calificat la turneul final fără să piardă vreun meci. Echipa României e pe locul 19 în ierarhia mondială a Federației Internaționale a Sportului pentru Nevăzători (International Blind Sport Association - IBSA). La finalul lunii iulie, echipa antrenată de Sorin Lepădatu s-a reunit la Buftea pentru un stagiu de pregătire înaintea calificărilor. Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială. Competiția, organizată de Asociația Nevăzătorilor din România și Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Comitetului Național Paralimpic, are loc sub egida International Blind Sport Association - IBSA. Echipa națională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociația Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susținerea organizării acestei selecționate naționale, asociația a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Național Paralimpic Român și a Federației Române de Fotbal, structuri ce au finanțat primele acțiuni interne și internaționale. De altfel, Federația Română de Fotbal recunoaște și sprijină reprezentantiva tricolorilor nevăzători, în anul 2018 inaugurând, la Buftea, primul teren de fotbal pentru nevăzători din țară.

EDUARD NOVAK MĂRTURISEȘTE: “MEDALIA DE ARGINT ESTE, DE FAPT, UN AUR ALB”

Sportivul Eduard Novak, medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, a declarat, luni, că i-a fost mult mai ușor să participe la competiția japoneză decât să fie ministru. “Medalia de argint este, de fapt, un aur alb. Pentru mine a fost chiar foarte ușor. La un moment dat așteptam să-mi vină rândul și m-a apucat strestul. Ce emoții? Emoții și stres acasă, acolo ești ministru. M-am dus la Tokyo ca în concediu, mă bucuram că sunt sportiv. A fost ca atunci când s-au născut copiii, unul după altul și toată noaptea mă trezeam că aveau câte ceva. Și abia așteptam să merg la competiții, că acolo patul meu era patul meu. Eu sunt perfect mulțumit de rezultatul meu, dacă era bronz, probabil era aur brun. Când am câștigat, românul nostru, când sunt ministru... ungurașul ăsta”, a declarat Novak. El a vorbit și despre faptul că după accidentul de mașină, când și-a pierdut laba piciorului, a luat decizia să treacă de la patinaj viteză la ciclism, pentru că își dorea foarte mult să fie campion olimpic. “Mi-am dat seama cât de fragilă e viața. La un moment dat ești zeu și apoi totul dispare într-o clipită. Accidentul meu a fost unul absurd, noi ne-am răsturnat cu mașina într-un parapet, a intrat o altă mașină și mi-a retezat piciorul. În sport trebuie să înveți să pierzi, pentru că nu câștigi de foarte multe ori”. Novak a mai spus că idolul său din copilărie a fost Ivan Patzaichin, care pentru el a fost ceva “incredibil”.

TURNEUL CAMPIOANELOR A FOST MUTAT ÎN ACEST AN DE LA SHENZHEN LA GUADALAJARA

Turneul Campioanelor se va disputa în Mexic în acest an, nu în China. Turneul Campioanelor, care reunește cele mai bune opt jucătoare din clasamentul WTA, a fost mutat în acest an de la Shenzhen (China) la Guadalajara (Mexic). Turneul, care începe la 8 noiembrie, a fost mutat din cauza restricțiilor legate de pandemia de coronavirus. Orașul Shenzhen va găzdui apoi edițiile din 2022 până în 2030. La ediția de anul trecut s-a impus Ashleigh Barty, după o finală cu Elena Svitolina. Simona Halep a jucat finala la Turneul Campioanelor în 2014, atunci când a pierdut cu Serena Williams. Martina Navratilova a câștigat cele mai multe ediții (8), ea fiind urmată de Steffi Graf și Serena Williams (5). Chris Evert cu patru ediții câștigate și Monica Seles și Kim Clijsters le urmează în clasament. Navratilova este jucătoarea care a bifat și cele mai multe finale (14), număr dublu față de următoarea clasată, Serena Williams (7). Simona Halep a fost prezentă la precedentele 6 ediții ale Turneului Campioanelor, în 2020 competiția fiind anulată.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu