“ROMÂNIA EDUCATĂ”, CU BANI DE LA BUDAPESTA!

Distribuie pe:

În județul Mureș au fost inaugurate, luni, trei creșe și grădinițe reformate, construite cu sprijinul statului maghiar, informează Agenția ungară de presă MTI. Pe scurt:

* În Corunca, clădirea vechii școli reformate a fost transformată în creșă. Edificiul renovat al bisericii are 400 de metri pătrați, iar aici au acum loc trei grupe de creșă. Lucrările au costat 171 de milioane de forinți (aproximativ 490 000 de euro), a declarat ofițerul de presă al eparhiei.

* La Sângeorgiu de Pădure a fost construită o clădire cu două niveluri pe un teren donat de către primăria localității. Acesta găzduiește două grupe de grădinițe și două grupe de creșă. Imobilul, gândit pentru patruzeci de copii de grădiniță și treizeci de copii de creșă, a costat 196 de milioane de forinți (aproximativ 560.000 de euro).

* La Miercurea Nirajului a fost demolată o clădire veche, aflată în proprietatea bisericii, iar în locul acesteia a fost ridicată o creșă în care au loc două grupe de copii. Noua clădire a costat 140 de milioane de forinți (aproximativ 400.000 de euro). Autorizările funcționării creșelor din Corunca și Miercurea Nirajului se află în curs, în schimb, grădinița și creșa din Sângeorgiu de Pădure au început să funcționeze încă din anul școlar anterior.

La inaugurarea din Sângeorgiu de Pădure, episcopul reformat Béla Kató a spus că îi face plăcere să participe la evenimente de sfințire care au loc în clădiri în care s-a început deja activitatea, întrucât în acestea se poate vedea, deja, că biserica a construit și comunități, nu doar pereți.

Eparhia Reformată din Ardeal a solicitat ajutorul statului maghiar pentru construirea unei creșe și a unei grădinițe, iar ajutorul cerut a fost acordat, a spus Béla Kató. El a menționat și faptul că noul guvern al României a lansat, de asemenea, un program de dezvoltare a unor creșe, însă, așa cum se vede, “pot interveni multe lucruri”, a punctat episcopul, referindu-se la criza guvernamentală de la București, menționează sursa citată.

În ce ne privește, zicem că episcopul se exprimă foarte elegant. Ce lucruri mai pot interveni decât, eventual, ca guvernul României și, în general, gașca politică să-și dea izmenele jos, seara, la televizor, în direct și la oră de maximă audiență?!

Per total, felicitări statului ungar, iar celui român să-i crape obrazul de rușine, cu tot cu “România educată”.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu