DIN CAUZA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE, TINERILOR LE ESTE TEAMĂ SĂ MAI ADUCĂ PE LUME COPII...

Distribuie pe:

Dintr-o cercetare desfășurată de Universitatea Bath din Marea Britanie, în colaborare cu alte cinci universități din lume cu tineri din Finlanda, Marea Britanie, Portugalia, Franța, Brazilia, Australia, SUA, India, Nigeria și Filipine, aflăm că schimbările climatice sunt în gândurile multor tineri din întreaga lume.

Ei suferă de stres și își modifică alegerile zilnice, dezvoltând un fenomen nou pe care psihologii îl numesc eco-anxietate. Potrivit studiului, 75% dintre respondenți cred că viitorul este îngrijorător, dând vina pe guverne pentru lipsa de măsuri adecvate.

10.000 de tineri cu vârste între 16 și 25 de ani se tem de ce va aduce viitorul, sunt anxioși și cred că au mai puține oportunități în viață. Concret, 58% dintre tinerii chestionați spun că se simt trădați de guvernele lor, în timp ce 65% spun că politicienii nu fac destul pentru a evita dezastrele ecologice.

De asemenea, 59% spun că sunt “foarte” sau “extrem” de îngrijorați privind schimbările climatice, susținând că simt furie, frică, rușine și teama că umanitatea e pierdută.

Schimbările climatice nu afectează doar natura, ci și viața oamenilor, cred tinerii care se simt stresați zilnic. În plus, 4 din 10 spun că le este teamă să mai aducă pe lume copii, în condiții atât de nesigure. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu