ROMÂNIA - CROAȚIA SE VEDE PE PRO X VINERI, DE LA 20.30! LUDUȘEANCA HERCZEG ANDREA, CONVOCATĂ LA ECHIPA NAȚIONALĂ

Distribuie pe:

Reprezentativa feminină de fotbal a României va disputa, în această lună, pe teren propriu, primele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2023, al cărui turneu final va fi găzduit de Australia și Noua Zeelandă. Selecționata tricoloră va întâlni vineri, 17 septembrie, Croația, urmând ca patru zile mai târziu să primească vizita Lituaniei. Ambele partide vor avea loc la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. Printre cele 23 de jucătoare convocate de selecționerul Cristian Dulca se numără și ludușeanca Herczeg Andrea, actualmente legitimată la formația ungară Viktoria Haladas. Din grupa G mai fac parte Italia, Elveția și Republica Moldova.

CUPA ROMÂNIEI LA FOTBAL

FRF a anunțat, miercuri, programul 16-imilor de finală ale Cupei României, fază în care cap de afiș va fi confruntarea dintre campioana CFR Cluj și deținătoarea trofeului, Universitatea Craiova. Partidele se vor disputa în perioada 21-23 septembrie. Partida Universitatea Craiova - CFR 1907 Cluj se va disputa la 23 septembrie, de la ora 21.30.

HALEP, FELICITATĂ PENTRU CĂSĂTORIE ȘI DE SITE-UL BILLIE JEAN KING CUP: “PUR ȘI SIMPLU UIMITOARE!”

Simona Halep a fost felicitată pentru căsătoria cu Toni Iuruc și de site-ul Billie Jean King Cup (fosta Cupa Federației), într-o postare în care se afirmă că românca este “Pur și simplu uimitoare”. “Pur și simplu uimitoare. Felicitări Simonei Halep pentru căsătoria cu Toni Iuruc”, a scris site-ul citat. Fostul lider WTA Simona Halep s-a căsătorit civil, miercuri, cu omul de afaceri Toni Iuruc. Cei doi aveau o relație de aproape 2 ani.

LIGA 1 NU VA AVEA VAR NICI ÎN ACEST SEZON!

Alexandru Deaconu, vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a dezvăluit că VAR-ul nu va fi disponibil până la finalul acestui sezon. VAR-ul în Liga 1 se lasă așteptat. După ce majoritatea campionatelor au implementat sistemul din urmă cu câțiva ani, arbitrul video va ajunge în prima divizie din România de abia în 2022. Chiar Alexandru Deaconu a făcut anunțul, dezvăluind că sistemele au ajuns în țară, dar pregătirea este una de durată. Conform spuselor vicepreședintelui CCA, în 10 luni instructarea arbitrilor ar trebuie să fie dusă la capăt, iar sistemul implementat. Astfel, la începutul sezonului 2022/2023, VAR-ul ar trebuie să fie numai bun de folosire în Liga 1. “Suntem în perioada de pregătire a arbitrilor, off-line. Perioada de pregătire s-a făcut la Cheile Grădiștei, în primăvară. Săptămâna trecută a venit aparatura, iar de luni a început pregătirea la CCA. Arbitrii se familiarizează cu sistemul, cum funcționează, pe ce butoane să apese, cum să colaboreze cu operatorii. De acum, acești operatori fac parte din familia arbitrilor. Din acest moment, 10 luni va dura instructajul arbitrilor. Pentru că pregătirea se face în serie și nu paralel. E un proiect care necesită timp. Avem 50 de arbitri și conform FIFA, fiecare arbitru trebuie să stea cel puțin o oră pentru a se familiariza cu sistemul”, a declarat Alexandru Deaconu.

U BT CLUJ, VICTORIE CU PERISTERI BC ȘI VA JUCA PENTRU UN LOC CALIFICANT ÎN GRUPELE BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins miercuri, în Grecia, formația elenă Peristeri BC, scor 84-74 (39-40), în semifinalele turneului preliminar al Basketball Champions League. Principalii marcatori ai partidei au fost Stewart 17 puncte, pentru U BT Cluj, respectiv Moreira 18, pentru Peristeri, gazda turneului. În primul meci din cadrul turneului elen, campioana României a învins formația finlandeză Vilpas Vikings, scor 106-97.

FORUL EUROPEAN DE HANDBAL A ANUNȚAT PREMII TOTALE DE 12 MILIOANE DE EURO ÎN CUPELE EUROPENE FEMININE ȘI MASCULINE DIN ACEST SEZON!

Forul european de handbal (EHF) a anunțat, miercuri, că premiile totale pentru Liga Campionilor, European League și European Cup, la feminin și masculin, în sezonul 2021-2022, vor însuma 12 milioane de euro. Din această sumă, 8,5 mil. euro vor reveni echipelor din Liga Campionilor, în care România este reprezentată de CSM București (feminin), respectiv Dinamo București (masculin). “Este cea mai mare sumă totală pentru premii din istoria cupelor europene”, a precizat EHF. Liga Campionilor va include 132 de meciuri în total (feminin și masculin), iar European League va avea 148 de partide la masculin și 60 la feminin. Competiția feminină a debutat în urmă cu câteva zile, iar cea masculină a programat partide începând din 16 septembrie.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu