“ÎMPREUNĂ SĂ RECONSTRUIM O ALTFEL DE REALITATE”

Distribuie pe:

Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din Tg. Mureș și-a deschis larg porțile pentru un nou an școlar, ancorat în realitatea pe care o trăim și o simțim cu toții. Orice început de an școlar înseamnă speranțe și emoții pentru copii, părinți și pentru noi, dascălii.

În fiecare an, luna septembrie se asociază, inevitabil, cu procesul educativ și cu începutul anului școlar. Visăm împreună, facem planuri pentru viitor și pornim cu optimism pe un drum care diferă de la an la an. Ca și dumneavoastră, și noi credem în puterea visurilor, a planurilor. Iar visul și planul nostru este ca împreună să reconstruim o altfel de realitate. Suntem învăluiți de emoții pentru că fiecare început de an este în primul rând o formă de întâlnire cu sinele și cu celălalt. Anii de școală reprezintă pentru voi, dragi elevi, o vârstă a visurilor mari, a speranțelor înalte și a dorințelor arzătoare, o vârstă în care prin ingenuitate și pasiune puteți cunoaște acel sentiment de libertate ce vă permite să puteți schimba viitorul. Nu vă temeți să fiți cei mai buni! Nu vă temeți să fiți educați! Avem încrederea și speranța că veți reuși să promovați prin elanul și curajul vostru valori precum cinstea, încrederea și respectul! Avem certitudinea că veți reuși să fiți bucuria și mândria părinților voștri! Trebuie doar să avem răbdare și să fim solidari în tot ceea ce viața ne oferă!

Începerea școlii sub aceste auspicii este într-adevăr o provocare, dar și o datorie față de voi, această generație 2021, datorie de a vă crea ambientul educațional sigur pentru a vă forma. Procesul de învățare trebuie să continue! Aceasta este deviza noastră: împreună, profesori, elevi, părinți, va trebui să abordăm cotidianul educațional mai atent, mai implicat, mai serios și mai conștiincios! Deopotrivă, noi, toți!

Dragi copii, întrezăresc în licărirea ochilor voștri speranța binelui... Modestia, interesul vostru pentru toate momentele festivității, dorința de a vă cunoaște și de a lega prietenii, privirea vie a micuților, sinceritatea zâmbetelor lor reînvie în sufletele noastre entuziasmul propriei copilării. Astfel începe parcursul firesc al transformării acelei priviri blânde și nevinovate într-o privire educată, a unui profesionist hotărât, capabil să schimbe viziunea lumii. Stângăcia și nepriceperea sunt înlocuite treptat de speranță și încredere în procesul instructiv-educativ. Rezultatele obținute la Evaluarea Națională validează profesionalismul actului educațional desfășurat în unitatea noastră de învățământ, constituind în același timp o recunoaștere a muncii profesorilor, a responsabilității ce îi caracterizează și a prețuirii pentru elevii noștri

Acum, la început de an școlar, vă transmitem tuturor urări încărcate cu emoție și cu energie pozitivă! Fie ca această călătorie anuală să se umple de semnificații și de bucurie, de împliniri și să fie, de fapt, întoarcerea către carte și spre lectură întrucât cărțile rămân singura cale de acces spre ceea ce pare inaccesibil.

Dir. prof. BOCZOG SZABOLCS

Dir. adj. prof. MIHAELA RUSU

Lasă un comentariu