DIN NOU, LA ȘCOALĂ

Distribuie pe:

Frunze multicolore, glasuri cristaline, țipete de bucurie, emoții, gânduri de bine pot descrie, în mare parte, atmosfera revederii cu buburezele Colegiului Național “Unirea” din Târgu-Mureș, acum, la începutul clasei a treia.

Mă surprind mereu pe mine însămi deoarece, chiar dacă au trecut multe luni ale lui septembrie din activitatea mea de dascăl, emoțiile par a fi aceleași. Parcă nimic nu se schimbă, dimpotrivă..... Într-un dialog cu mine însămi, mă gândeam, cu o zi înainte de începerea școlii, câtă muncă, efort, implicare, dragoste presupune orice început de an școlar, nu doar în ceea ce mă privește, referindu-mă, aici, la multe colege învățătoare...

Trăim vremuri tulburi, vremuri și vremi în care siguranța zilei de mâine este pusă sub semnul întrebării... Aceste lucruri, însă, nu ne-au împiedicat nicio clipă să ne facem meseria, să cultivăm talente, să le insuflăm copiilor, atât cât se poate, starea de bine, dorința de a fi mai buni.

Tot ceea ce am spus pot să pară doar vorbe în vânt, doar că dovada vie o reprezintă actualii noștri elevi care, din inocență, se manifestă exact cum se simt, precum și generațiile trecute, care, la fiecare început de an, își manifestă bucuria revederii prin intermediul zâmbetelor sau îmbrățișărilor.

Am susținut mereu faptul că, prin intermediul acestei meserii, noi, dascălii, avem, am avut și vom avea mereu parte de multe momente de satisfacție sufletească, momente care, nimeni și nimic nu ni le poate lua.

Așadar, acum, la început de an școlar, vă doresc să fiți sănătoși, stimați colegi, încărcați-vă cu multă energie pozitivă, emanată de cei care reprezintă obiectul muncii noastre, iar voi, dragi copii, fiți înțelepți și buni unii cu alții!!!

Prof. înv. primar ANDREEA TEODORA STOICA

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ PENTRU ELEVII CLASEI A III-A A DE LA COLEGIUL NAȚIONAL “UNIREA” DIN TÂRGU-MUREȘ

“Prima zi de școală a fost un eveniment minunat pentru că mi-am regăsit sala de clasă, colegii, școala și pe doamna învățătoare. Anul acesta a fost un an mai bun, cu festivitatea de început și cu toți colegii lângă mine. M-am simțit foarte bine cu ei aproape!” (Moldovan Sofia)

“În prima mea zi de școală m-am bucurat deoarece mi-am revăzut colegii și pe doamna învățătoare. Sala de clasă ne aștepta cu multe surprize minunate. M-am simțiți foarte bine! A fost o zi de neuitat!” (Simion Sophia),

“Prima zi de școală a fost minunată. Aș fi vrut să mai fie încă o dată prima zi de școală. Am fost la festivitatea de început de an școlar, am ascultat-o pe doamna director și pe toți ceilalți. I-am văzut intrând în curtea școlii pe copiii clasei pregătitoare. După aceea ne-am dus în sala de clasă, unde doamna învățătoare ne-a așteptat cu un creion mare, cu câteva dulciuri, culegerile de matematică și cu o listă de rechizite”. (Chiorean Alexandra Maria)

“A început școala. Am fost foarte fericit și entuziasmat. Îmi era dor de școală”! (Kaan Bulut)

“Era cea mai frumoasă zi din tot anul: prima zi de școală. Mi-am revăzut colegii, după ce au fost trei luni de vacanță și a fost minunat! Ne-am jucat, am povestit despre locuri din vacanță. Mi-a fost dor de școală”! (Vlad Gavază)

“Prima zi de școală a mea a fost emoționantă. Mi-am revăzut colegii și pe doamna învățătoare. A fost tare frumos”! (Blaga-Zatreanu Alexandru)

“Ziua de 13 septembrie 2021 a fost prima zi de școală din clasa a III-a, pe care am așteptat-o mult. Când acea zi a venit, am fost la ,,Unirea” mare, unde a trebuit toți să ascultăm discursul. Mai apoi, ca să nu mă plictisesc așa de tare, am dat porecle celor din jur, precum Baby Yoda și multe altele. În clasă am fost așteptați de culegerile de limba română și matematică, iar acasă am fost «luat la întrebări» de familie. În acea zi am comandat pizza. Totul a decurs bine!” (Butuza Ștefan Aurelian)

“La festivitate mi-am revăzut colegii, eram bucuroasă. La jumătatea festivității mă dureau picioarele. A fost o zi frumoasă”! (Bozonc Sara Maria)

“În prima zi de școală, după ce s-a terminat festivitatea am mers în clasă. A fost frumos și distractiv!” (Tobias Elisei)

“De când am pus piciorul în clasă, radiam de fericire. Abia așteptam să-mi revăd colegii și, bineînțeles, pe doamna învățătoare. Dar cel și cel mai mult voiam să-l revăd pe Cristi, domnul profesor de sport”. (Tudor Sophie)

“În prima mea zi de școală din casa a-III-a am fost foarte emoționat, nu pentru mine, ci pentru fratele meu, deoarece era prima lui zi de școală. Oare de ce mă gândeam la el și nu la mine? Pentru că: dacă o să vrea tot la grădiniță! dacă nu făcea ce trebuie! dacă! dacă! dacă! Acum sunt bine. Gata cu emoțiile”! (Grecu Radu Ștefan)

În sfârșit, am trecut în clasa a III-a. Am primit cinci caiete noi, din care vom lucra anul acesta. Mă bucur foarte tare că am revenit la școală!” (Vasiu Cristian Matei)

“Eu, în prima zi de școală, am fost la festivitate. După aceea am mers în sala de clasă. M-am bucurat tare mult când am revăzut clasa. Doamna învățătoare ne-a pregătit multe lucruri frumoase”. (Socol Natalia)

“În prima zi de școală m-am simțit foarte bine. În vacanța de vară mi-a fost foarte dor de colegii de clasă și de doamna învățătoare. Când am ajuns la festivitate, m-am bucurat să îmi revăd colegii”. (Mare Adelina Denisa)

“Eu m-am trezit și m-am îmbrăcat și apoi am pornit spre curtea școlii. Am ajuns și m-am simțit foarte bine și emoționată. Apoi am urcat în clasă și am povestit despre ceea ce am făcut în vacanță”. (Haja Alesia Rebeca)

“Este prima zi de școală. Am fost la festivitate, unde am ascultat Imnul României. Doamna învățătoare ne-a pregătit niște surprize care ne așteptau pe măsuțe. Mai apoi, părinții au venit după noi, iar acasă le-am povestit tot ce am făcut”. (Mara Cucueet)

“În prima zi de școală am pornit la festivitate, împreună cu frățiorul meu. După ce s-a terminat festivitatea, am mers să vedem sala de clasă. Pe bănci erau puse caiete și bomboane. Toți am fost fericiți în acel moment”. (Rațiu Daria Elena)

“Am început al patrulea an de școală. Avem materii noi! Totul s-a schimbat, până și colegii. Sunt foarte frumoase caietele, chiar dacă am început numai două până acum. Îmi place școala, vreau următoarea carte de citit”! (Pescari Victor Valentin)

“Prima zi de școală a fost minunată. Ne-am întâlnit cu colegii și apoi a urmat ceremonia de începere. După ce am stat o oră acolo, ne-am dus în clasă și am găsit pe bancă cinci bomboane, un creion de hârtie și 2 culegeri. A fost cea mai tare zi”! (Sofia Olariu Chiluț)

“În 13 septembrie a fost o zi specială pentru că m-am întâlnit cu colegii mei și cu doamna învățătoare. În clasă am avut parte de o surpriză frumoasă, după aceea am povestit despre orarul pe care o să-l avem. A fost cea mai frumoasă zi de școală! Aștept ca în acest an, să învăț multe lucruri noi și să mă joc cu prietenii și colegii mei”. (Szasz Maria Petra)

“În prima zi de școală mi-am revăzut toți colegii și pe doamna învățătoare. De abia așteptam să revăd sala de clasă. După terminarea festivității am mers la școală. Toată vacanța am așteptat această zi”. (Pojan Alexandra Amelia)

“Pe 13 septembrie a început școala cu mare bucurie. Mi-a fost dor de colegi, de doamna învățătoare, de școală, de bancă și de sala de clasă. Festivitatea s-a ținut ca în fiecare an, cu multă fericire și copii veseli. Anul școlar 2021-2022 va fi foarte frumos!” (Pop Maria Olivia)

“Prima zi de școală a fost specială pentru mine din mai multe motive, de exemplu: mi-am revăzut colegii, am revăzut-o pe doamna învățătoare și sala de clasă. Știu că acest an școlar va fi bine”. (Azbe Mateiu Robert)

“Prima zi de școală a fost minunată. M-am întâlnit cu colegii, la festivitate. Mi-a fost foarte dor de școală”. (Tudor Nicolae Pastor)

“Prima zi de școală a fost foarte frumoasă. După festivitate ne-am dus în sala de clasă. Totul era aranjat, pe mese erau multe dulciuri și caiete. Pe tablă scria “Bun venit în noul an școlar, succes”. (Vulc Cezar-Luca)

“Începutul școlii a fost minunat. Când am revăzut-o pe doamna învățătoare, am știut că va fi un an școlar foarte frumos. Aveam emoții, dar mă simțeam extraordinar de bine”. (Mora Greta)

“Prima zi de școală a fost foarte frumoasă. După festivitate am fost în clasă, apoi am fost cu Mara la Platou. A fost o zi minunată”! (Mesaros Mara)

“În prima zi de școală așteptam mult să mă întâlnesc cu colegii și doamna învățătoare. Sunt foarte emoționat. A fost foarte frumos”! (Suceava Gabriel)

“În prima zi de școală am avut multe emoții să trec cu succes și clasa a III-a. Mi-a plăcut atunci când am pornit înspre sala de clasă și mi-a plăcut penarul creion oferit de doamna învățătoare”.(Szasz Aida)

“Când am intrat în clasă era mai frumos decât oamenii pe pământ. Eu m-am bucurat la școală. Colegii mei s-au bucurat la fel. Nu era rău să merg la școală. Era distractiv la școală”. (Apostolescu Horia Mihai)

“Am pornit spre școală, aveam emoții. Deodată am ajuns să-i văd pe colegii mei. Îi salut, povestim și deodată începe doamna director să vorbească. Credeam că nu va dura mult, dar a durat o oră. A fost o zi interesantă!” (Mare Patrik)

“Prima zi de școală a fost foarte, foarte, foarte emoționantă! Mie îmi place mult la școală și mi-a fost extrem de dor de colegi. Doamna învățătoare ne învață lucruri noi și interesante. Școala e extraordinară!” (Tudor Novac)

“Mă bucur foarte tare că am început școala! Am fost emoționată că îmi revăd colegii și pe doamna învățătoare. Sunt extraordinar de fericită că sunt la școală!” (Șuteu Alesia Karina)

“Eu sunt foarte fericită că ne-am întors la școală! Am mari emoții! Mă încântă surprizele găsite în clasă! Am așteptat cu mult drag ziua aceasta!” (Băciuț Carina Nicoleta)

“Sunt fericită că îmi revăd colegii și pe doamna învățătoare. Am fost surprinsă când am văzut clasa! Mi-a fost dor de colegi, chiar dacă pe unii i-am văzut și în tabără.” (Illes Hanna)

“Am așteptat cu drag această zi. Îmi doream să îmi revăd colegii și să îmbrac din nou vesta de școală! Aici, la școală, mă simt minunat!” (Cioloboc Alexandru Ioan)

“Sunt fericit că a început școala! Am așteptat această zi. Mi-a fost dor de colegi.” (Bălan Robert)

Lasă un comentariu