“DEMOCRAȚIA” ORIGINALĂ RUSEASCĂ...

Distribuie pe:

Președintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut astăzi concetățenilor săi să dea dovadă de “patriotism” la alegerile legislative din această săptămână, din care au fost eliminați cam toți criticii săi.

“Mă bazez pe simțul vostru civic de responsabilitate, pe cumpătarea și patriotismul vostru, pe preocuparea voastră de a alege deputați care vor lucra pentru binele și în numele iubitei noastre Rusii”, a declarat Putin într-o înregistrare video postată pe site-ul Kremlinului.

Opoziția anti-Putin a fost în mare parte exclusă de la vot, după mai multe luni de represiune care au dus la încarcerarea liderului acesteia Aleksei Navalnîi. Întreaga sa mișcare a fost interzisă pentru “extremism”.

Rusia a distribuit peste 600.000 de acte de identitate rusești și în estul separatist al Ucrainei, considerând Crimeea parte integrantă a teritoriului său. Ucraina a acuzat anterior Rusia că a accelerat în ultimele luni acordarea de pașapoarte rusești populației ucrainene din teritoriile separatist pentru a garanta în mod ilegal participarea lor la alegeri.

Aproximativ 108 milioane de ruși sunt chemați să voteze la alegerile parlamentare care vor avea loc între 17 și 19 septembrie, pentru alegerea a 450 de deputați în Dumă, camera inferioară a parlamentului. Jumătate dintre ei sunt numiți prin sistemul de liste cu reprezentare proporțională, iar cealaltă jumătate prin sistemul uninominal.

MARIUS PAȘCAN

Lasă un comentariu