“100 DE ANI DE RELAȚII DIPLOMATICE ROMÂNIA - ESTONIA”

Găzduită de Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), expoziția “100 de ani de relații diplomatice România - Estonia” a fost inaugurată luni, 13 septembrie, la sediul din

Calea Victoriei nr. 12, București. La eveniment au participat Excelența Sa, doamna Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei la București, doamna Iulia-Raluca Matei, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, domnul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Directorul General al Muzeului Național de Istorie a României, membri ai corpului diplomatic și alți oficiali ai statului român.

La 26 februarie 1921, în urmă cu 100 de ani, Regatul României a recunoscut de jure Republica Estonia. Acest act a pus bazele relațiilor diplomatice oficiale. Pe 20 august 1991, Estonia și-a recăpătat independența pe baza continuității juridice a

Republicii Estonia, pe care România, de asemenea, a recunoscut-o în scurt timp, după cinci zile, pe 26 august 1991. Data de 13 septembrie 1991 marchează restabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state.

Expoziția este organizată de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe din România și conține 21 de roll-up-uri care marchează cele mai importante momente din istoria comună a celor două state. Acestea ilustrează, în mod deosebit, relațiile bilaterale dintre România și Estonia din ultimii 30 de ani, în special vizitele demnitarilor.

O expoziție asemănătoare va fi inaugurată la Muzeul Universității din Tartu de către Excelența Sa, domnul Călin Stoica, Ambasadorul României în Estonia.

Lasă un comentariu