ULTIMUL AVERTISMENT PRIMIT DE EMMA RĂDUCANU

Distribuie pe:

Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA) trăiește un vis perpetuu după triumful fantastic de la US Open. Deja cunoscută pentru calmul extraordinar arătat pe teren în ciuda vârstei fragede, este esențial ca tânăra sportivă să nu se lase purtată de val și în afara tenisului, deoarece beneficiază de o atenție uriașă în urma succesului de la Flushing Meadows. Tim Lopez, directorul agenției de marketing britanice CSM Sport & Entertainment, care a declarat recent că jucătoarea poate deveni una dintre cele mai comercializabile sportive de pe planetă, spune că ar trebui să se concentreze mai degrabă pe alte aspecte ale vieții sale în acest moment. “Oamenii ar trebui să-i ofere acestei fete posibilitatea de a consolida ceea ce a făcut și să nu pună prea multă presiune pe ea prea devreme. Emma Răducanu trebuie să se concentreze asupra sănătății sale mintale și sportive, și abia apoi asupra recompenselor financiare pe care le poate obține în urma tenisului”, a explicat Lopez. Pentru obținerea marelui trofeu la US Open, Răducanu a primit un cec în valoare de 2,1 milioane de euro.

Emma Răducanu ar fi semnat un contract cu celebra casă de modă Chanel

Specialiștii consideră că Emma Răducanu poate ajunge la un câștig de circa 20 de milioane de lire sterline în următorii doi ani, iar acest lucru poate fi doar începutul. Jurnaliștii de la Evening Standard laudă apariția sportivei la Met Gala și scriu că tânăra ar fi semnat deja primul contract uriaș după câștigarea US Open. “Emma și-a făcut apariția într-un top, o fustă și o pelerină de mătase imprimate în alb-negru, din colecția Chanel Cruise 2021/2022. Răducanu a avut un look tineresc. Faptul că a ales o ținută a casei de modă franceze pentru prima ei apariție majoră ridică întrebarea: este Emma Răducanu noua imagine a celor de la Chanel?”, scrie sursa citată. “Și rochia neagră purtată la ceremonia cu trofeul de la US Open face parte din colecția primăvară-vară 2021 a celor de la Chanel. Să fie aceste momente o coincidență fericită? Nu credem. Răducanu a făcut prima mega-afacere după câștigarea US Open”, au mai scris cei de la Evening Standard.

ACS LADIES TÂRGU-MUREȘ 2 ȘI-A AFLAT ADVERSARELE DIN LIGA 3 FEMININ LA FOTBAL

Joi, 16 septembrie, la Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului Ligii 3 Feminin la fotbal, sezonul 2021-2022. În Liga 3 vor lua startul 13 echipe împărțite în două serii, în funcție de criterii geografice. SERIA 1 / Etapa I: ACS Estera Țifești - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, SCM Dunărea 2020 Giurgiu - FC Voluntari, ACS Zimbrul Tulcea - CSM Pașcani. SERIA 2 / Etapa I: ACS FC Juventus Timișoara - ACS Colțea 1920 Brașov, ACS Student Sport Alba Iulia - ACS Ladies Târgu Mureș 2, CSM Alexandria 2 - ACS Fotbal Feminin Baia Mare 2. Sezonul începe pe 26 septembrie. Se joacă în sistem fiecare cu fiecare în cele două serii, tur-retur, rezultând un număr total de 12 jocuri/echipă în Seria 1 și 10 jocuri/echipă în Seria 2. Urmează apoi un tur suplimentar pe baza clasamentului după aceste partide, la care se aplică Tabela Berger (6, respectiv 5 partide/echipă). Prima clasată în fiecare serie promovează în Liga 2 Feminin.

CUPA SIRIUS LA BASCHET FEMININ

Sala Sporturilor din Târgu-Mureș a găzduit, între 15-17 septembrie, ediția a XII-a a Cupei Sirius la baschet feminin, întrecere la care au participat doar trei formații din Liga Națională, deoarece Olimpia CSU Brașov a anunțat, în ultimul moment, că nu onorează competiția. Cele trei formații participante la turneu au fost: BC Sirius Mureșul, Baschet Arad și CSM Alexandria. Meciul inaugural a avut loc miercuri, 15 septembrie, în care Sirius Mureșul Târgu-Mureș a pierdut cu 73-84 întâlnirea cu Baschet Arad. CSM Alexandria a stat. Joi, 16 septembrie, în al doilea joc echipa Sirius Mureșul Târgu-Mureș a fost învinsă de CSM Alexandria, cu scorul de 53-77. FCC Baschet Arad a stat. Ultimul joc s-a disputat vineri, 17 septembrie, practic finala cupei, între FCC Baschet Arad și CSM Alexandria. BC Sirius Mureșul Tg. Mureș a stat.

PETRESCU, CRITICAT DUR DE ANDREI VOCHIN

CFR Cluj a fost învinsă de Jablonec, scor 0-1, la debutul în Conference League, al doilea meci după revenirea lui Dan Petrescu. Tehnicianul s-a întors în Gruia cu două înfrângeri, iar semne de întrebare sunt puse despre transferurile dorite de “Bursuc”. Culio a fost adus la cererea lui Petrescu, iar tehnicianul i-ar mai fi dorit pe Rondon și Vinicius înapoi. Antrenorul preferă să se bazeze în continuare pe veterani, așa cum face și cu Camora, care a costat-o pe CFR joi seara, acordând penalty-ul din care s-a marcat unicul gol și fiind eliminat. Andrei Vochin l-a criticat pe Petrescu pentru alegerile făcute, în special cea de a îl titulariza pe Culio. Expertul Telekom Sport l-a ironizat pe argentinian, înainte de a atrage atenția că lotul campioanei seamănă excesiv cu lotul CFR-ului de acum doi ani, însă mai îmbătrânit. “Sunt mai multe explicații. Sigur, venirea lui Dan Petrescu era așteptată de toată lumea ca și cum ar fi venit Samantha să dea cu o baghetă magică și să facă treabă. Lucrurile nu se schimbă de pe o zi pe alta, cu atât mai puțin cu cât Dan Petrescu vine cu niște idei, așa cum ar fi aducerea lui Culio. CFR a jucat în zece, pentru ca după eliminarea lui Camora să rămână în 9, noroc că l-au schimbat pe Culio mai devreme. Să iei o astfel de decizie te pune pe gânduri. Te face să te întrebi așa, ca să faci haz de necaz, dacă Anca și Oncică sau Panin n-ar putea să revină. Dacă trăiești în trecut, s-ar putea să ai surprize de genul acesta. Mișcările făcute sunt doar plonjoane în trecut. Peste acești jucători care au făcut performanță au trecut niște ani, iar acești ani se văd. Camora face penalty și eliminare, sigur nu este principalul vinovat acolo, este Bălgrădean, dar este într-un declin de formă. El și-a recâștigat postul de titular după venirea lui Petrescu pentru că se preconiza ca Latovlevici să înceapă să joace titular în meciuri considerate importante. Probabil dacă Vinicius era liber, venea și el. Echipa asta, exceptându-l pe Petrila, seamănă cu echipa de acum doi ani”, a declarat Andrei Vochin, pentru Telekom Sport.

VICTORIE ISTORICĂ PENTRU FORMAȚIA LUI XAVI PASCUAL!

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a învins joi, pe teren propriu, formația poloneză Lomza Vive Kielce, scor 32-29 (16-12), în primul meci din grupa B a Ligii Campionilor. Pentru Dinamo au marcat Nantes Campos 11 goluri, Bizău 7, iar de la oaspeți s-a remarcat Moryto, cu 7 reușite, Vujovic 6. A fost interesant și duelul antrenorilor, Xavi Pascual la debutul cu Dinamo, respectiv Talant Dujshebaev pe banca poloneză, doi dintre cei mai titrați tehnicieni din lume, de aceeași vârstă (53 de ani). Pascual are în palmares trei trofee de Liga Campionilor, cu FC Barcelona (2011, 2015, 2021), iar Dujshebaev cu unul în plus (trei cu Ciudad Real, în 2006, 2008, 2009, și unul cu Kielce, în 2016). Revenind la actuala stagiune, pentru Dinamo a debutat în Liga Campionilor și extrema stângă Pascual Jr, jucător de 21 de ani, fiul antrenorului. Joi sunt programate și celelalte trei partide din grupa B, între SG Flensburg-Handewitt - FC Barcelona, HC Motor - FC Porto și Veszprem - PSG. Dinamo București va juca următoarea partidă în deplasare, cu titrata echipă Paris Saint Germain, în 23 septembrie. După disputarea partidelor tur-retur în ambele grupe ale Ligii Campionilor, încep fazele eliminatorii, din 30 martie 2022, play-off și sferturi, iar Turneul Final Four va avea loc în 18-19 iunie.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu