SUPĂ CREMĂ DE CARTOFI DULCI ȘI DOVLEAC

Distribuie pe:

- 2 cartofi dulci;

- 6 felii dovleac plăcintar;

- 2 dovlecei;

- 1/2 ardei kapia;

- 1/2 rădăcină țelină;

- 1/2 rădăcină păstârnac;

- 1/4 rădăcină pătrunjel;

- 4 roșii;

- sare și piper;

- 2 linguri unt;

- 2 linguri smântână.

Se spală legumele și se curăță.

Dovleacul plăcintar se pune la copt, aproximativ 20 de minute, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar restul legumelor se gătesc la abur, pentru 25 de minute.

Se pun apoi împreună, toate legumele, se scurg de apă și se amestecă cu untul.

Se condimentează și se blenduiesc, cu ajutorul unui blender vertical.

Se adăugă smântână, iar în funcție de consistența dorită, se poate adăuga și apa de pe legume.

Se decorează cu mix de semințe, smântână și puțin ulei!

Lasă un comentariu