TRĂDĂTORII, NAȚIUNEA ȘI... ȚARA

Distribuie pe:

* Nu vindeți pământul țării la o lume căpcăună,

Nu mai vindeți, nu mai vindeți iarăși țarina străbună!

Nu ne vindeți orizontul, nu vindeți apa din râu,

Nu ne vindeți codrul verde, nici lanurile de grâu.

Nu vindeți livezi și sate nici la regi, nici la nebuni,

Nu vindeți văi și fânețe stolurilor de tăuni!

Nu ne vindeți, nu ne vindeți, generali și amirali,

C-ați distrus armata țării, eu v-acuz drept criminali.

Nu ne vindeți, nu ne vindeți nici ogorul, nici mormântul,

Trădătorilor de țară, nu v-ar mai răbda pământul!

Nu ne vindeți, nu ne vindeți istoria și trecutul,

Ne-ați înstrăinat avutul.

Nu ne vindeți, nu ne vindeți senatori la venetici,

Din apărători de țară, ne-ați devenit inamici.

Nu vindeți aurul țării la negustori și zevzeci.

Nu ne vindeți, nu ne vindeți, eu v-am condamnat pe veci!

Nu ne vinde, nu ne vinde, parlamentar impostor,

Ai trădat o națiune, și-ți bați joc de un popor.

Ne-ai vândut averea ȚĂRII clanurilor din Apus,

Joci mereu o carte dublă, când diavol - când cel de sus”.

Ciucă Virgil, New-York ,

Din volumul “Execuția”

* * *

Poporul român este condus la ora actuală de o clasă politică jalnică și vrednică de tot disprețul națiunii române. Prin trădare, tăcere, acceptare, minciună a distrus totul în frumoasa noastră țară. Acum trădează prin indiferență și istoria neamului. Cum este posibil să ridici statui criminalilor de români, care au spintecat trupurile părinților noștri, i-au pus în jug ca boii, le-au pus botniță la gură când lucrau pe moșia lor, când au omorât peste 40.000 de români, când i-au îngropat de vii, i-au răstignit pe ușile bisericilor sfinte, au dat foc bisericilor cu călugării înăuntru, i-au îngropat de vii, au ucis familii întregi de preoți, intelectuali, țărani, iar martirii și eroii neamului să fie scoși din manualele de istorie și statuile lor să fie dărâmate? Nu auziți plânsetul copiilor săraci, tânguirea bătrânilor și blestemul pensionarilor pe care i-ați adus la sapă de lemn? Nu este mai puțin adevărat că și noi, cei mulți și obidiți, tăcem, tăcem, tăcem, iar cei ce poartă jugul suferinței, merită să-l poarte spre rușinea și suferința lor. Guvernanților lași și trădători! Va veni și vremea voastră, așa cum a venit vremea tuturor “iudelor” din istorie; va veni vremea când, așa cum spune Scriptura, veți spune morților să iasă din morminte și să intrați voi, dar... va fi prea târziu. (n.a.)

.***

* “Națiunea e cuprinsul unui popor de același sânge, care vorbește aceeași limbă și are aceleași datini. Poporul este trupul națiunii, iar limba este sufletul ei. “Naționalitatea română” nu va prospera în adevăr... viitorul ei nu va fi asigurat... însuși “Statul român” nu-și va realiza toate condițiile unei îndestulări depline față de poporul său decât atunci când soarele dreptății va străluci pe cerul românesc”.

Aron Pumnul (1818-1866), lingvist, filolog, revoluționar

***

*”O națiune are dreptul să se conducă după interesele ei, la marginea cerințelor morale, fără îndeplinirea cărora se săvârșește o derogare de la umanitate. Națiunea ta nu e națiunea de unde vii, ci aceea din care meriți să faci parte”.

Nicolae Iorga (1871-1940), cel mai mare istoric al României, om politic, scriitor, dramaturg, orator, memorialist

P.S. Evanghelia după Matei, cap. 24, vers 4, 6-8: “Iisus a zis ucenicilor: Vedeți să nu vă amăgească cineva. Veți auzi de războaie și de zvonuri de războaie; luați seama să nu vă speriați, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârșitul. Căci se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție și va fi foamete și ciumă și cutremure pe alocuri. Dar toate acestea sunt începutul durerilor”.

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu