REVOLTĂ ÎN RÂNDUL STUDENȚIMII DE LA UMFST “GEORGE EMIL PALADE” DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

De la începutul anului universitar 2021/2022, pe perioada stării de alertă, pentru a participa, fizic, la activitățile didactice, studenții nevaccinați anti- COVID-19 vor avea obligația prezentării săptămânale a unui test PCR negativ sau de 2 ori/săptămână, a unui test rapid antigen negativ, a hotărât conducerea UMFST “George Emil Palade” din Târgu-Mureș. Cu ocazia efectuării prezenței la activitățile didactice se va face și verificarea documentelor care arată respectarea acestor obligații.

Decizia a stârnit un val uriaș de nemulțumire în rândul studenților, astfel că ceremonia de deschidere a noului an universitar s-a transformat, rapid, în protest. Zeci de studenți au ieșit în stradă, unii exprimându-și dezacordul față de vaccinare, alții susținând că prețul testelor săptămânale este mult prea mare și solicitând gratuitatea acestora, din moment ce vaccinul este gratuit.

Rectorul UMFST, prof. dr. Leonard Azamfirei, a explicat, în cadrul unei intervenții televizate: “Încă nu suntem în situația în care putem să ne privim în ochi direct, fără măști, unii pe alții. Viitorul este unul incert, iar grija noastră, a Universității, este ca să păstrăm echilibrul potrivit între libertățile pe care le aveți, dar și siguranța pe care trebuie să o dăm fiecăruia”.

Universitatea asigură testarea de antigen contra unei sume de 50 lei/test, iar studenții cu contraindicații medicale pentru vaccinare vor fi testați gratuit. De asemenea, conducerea universității a pus la dispoziție un centru mobil de vaccinare pentru a încuraja imunizarea.

(foto - observatornews.ro) (I.S).

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu