ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! ARDEALUL,

Distribuie pe:

PĂMÂNT ROMÂNESC (2) RĂZBOINICII TRACO-GEȚI

“România este vatra a ceea ce am numit noi Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6500-3500 înainte de Hristos, axată pe o societate matriarhală, teocratică, pașnică, iubitoare și creatoare de artă (...) A devenit de asemenea evident că această străveche civilizație europeană precede cu câteva milenii pe cea sumeriană” (Prof. univ. dr. Marija Gimbutas, arheolog de origine lituaniană, Universitatea din Los Angeles).

Când îți propui cu tot dinadinsul să răstorni tot ceea ce este acceptat în învățătura consacrată a umanității, ca să răspunzi la “noi directive” oficiale și nimeni să nu mai înțeleagă nimic din istorie, atunci “cercetătorilor din fotolii” nu le rămâne decât să ne ucidă spiritual și, rupându-ne în manieră organizată de strămoșii noștri traco-geți, să ne inoculeze o mentalitate de Popor neînsemnat, de pripas, împins în Noua Eră de niște pseudo-istorici cărora “le fuge pământul de sub picioare” când aud de la incontestabile somități că străromânii stau la baza formării Vechii Europe (conform arheologului lituanian M. Gimbutas), că aceștia au avut o civilizație înfloritoare (conform arheologului american W. Schiller), că suntem singura Țară din Europa care avem istoria scrisă în propriul ei aur (conform arheologului german B.D. Lipptz), că limba traco-geților era o protolatinitate anterioară latinei (conform academicianului D. Stăniloae), că la Muzeul de Istorie din Cluj-Napoca sunt expuse 3 tăblițe de lut ars (Tărtăria) din care rezultă că pe meleagurile noastre a existat cea mai veche scriere din lume (ml.VI î.Hr.), că la Institutul de Arheologie din București încă mai sunt 74 de plăci (din aur și plumb) din cele descoperite la Sinaia (altele, 440 au “dispărut” la Moscova și Vatican) etc.!

Detractorilor istoriei Neamului nu le rămâne, așadar, decât să se “ia la trântă” cu fondatorii Istoriei și Geografiei antichității grecești, Herodot și Strabon, care au subliniat în scris nu numai noblețea geților, dar și vitejia de a se fi opus armat, înainte ca o parte din Țara lor să fie transformată în provincie romană (o parte din Ardeal, Banat, Oltenia și părți din Muntenia), celor mai puternice 3 imperii, pe care le-au și hărțuit, ale vremii: persan, macedonean și roman! Și aceasta nu o spun eu, ci titani ai științei: Herodot (care ne vorbește despre “hotărârea nesăbuită” a geților de a se apăra în fața invaziei persane din anul 514 îHr. (deși geții au fost învinși, numai în bătălia de la Tapae - Porțile de Fier ale Ardealului - au pierit pe câmpul de luptă în jur de 8.000 de soldați perși), Iordanes ne asigură că împăratul persan Xerxes a fost învins în expediția pe care a organizat-o în anii 480-479 (“a fost învins de curajul și dârzenia adversarului”, adică de greci și geți), Polibus și Plutarch ne spun cum marea armată a celui ce a fost Alexandru Macedon (condusă de generalul Lysimah) a fost înfrântă de armata getului Dromihete!

Ei, uite-așa a fost posibil ca, apoi, strămoșii noștri să nu cedeze fără luptă în fața liftelor păgâne, dezlănțuite asupra noastră, de către împărații romani Domițian (81-96 dHr.) și Traian (98-117 dHr.): acțiunile au fost zădărnicite, în anul 87 și în campania din anii 101-102, în bătălia de la Tapae (Tapae este o trecătoare naturală între munții Țarcului și munții Poiana Ruscă, prin care Banatul se lega de Țara Hațegului)...

Prof. COSTEL NEACȘU

Lasă un comentariu