AJUTOR DE MINIMIS PENTRU APICULTORI

Distribuie pe:

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că a fost postat în dezbatere publică, pe site-ul propriu, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie - mai 2021 asupra sectorului apicol”.

Prin această Hotărâre a Guvernului se va reglementa acordarea unui ajutor de minimis apicultorilor, de 23,7 lei/familia de albine, pentru un număr de 2.246.866 familii de albine.

Se dorește susținerea activității în sectorul apicol pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie - mai 2021 asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producție.

Ajutorul de minimis se va derula prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei, reprezentând 10.928.829,96 euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană, în data de 30 septembrie 2020, respectiv 4,8725 lei pentru un euro.

Sursa de finanțare este bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Perioada de depunere a cererilor și documentelor însoțitoare este de 30 de zile, începând cu a cincea zi lucrătoare, după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, iar termenul de plată este 31 decembrie 2021, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu