MOMENT SUBLIM LA VENEȚIA. VICTIMELE COVID-19, OMAGIATE PRINTR-UN CONCERT SUSȚINUT PE O BARCĂ ÎN FORMĂ DE VIOARĂ

Distribuie pe:

Un moment sublim a avut loc la Veneția. Victimele pandemiei de coronavirus au fost omagiate printr-un concert Vivaldi, susținut de un cvartet de coarde pe o barcă în formă de vioară, cu o lungime de 12 metri și o lățime de 4 metri, numită “Vioara lui Noe”.

Ambarcațiunea atipică a fost lansată sâmbătă, 18 septembrie, pe canalele Veneției. Barca în formă de vioară a fost proiectată de sculptorul venețian Livio de Marchi și a fost realizată din patru bucăți. Astfel, este ușor de transportat și de a asamblat.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Italia a raportat 4.641.890 de cazuri de Covid-19. Dintre cei care s-au infectat cu noul virus, 130.421 au murit pe teritoriul acestei țări. Alte 4.401.956 au fost declarate vindecate, potrivit site-ului worldometers.info.

Veneția a fost aproape liberă o perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus, într-un contrast puternic cu aglomerația de care localnicii se săturaseră înainte de criza sanitară.

Autoritățile din orașul-lagună au pregătit o nouă regulă pentru turiști, astfel încât să reușească să mențină un număr redus al acestora. Începând de anul viitor, în Veneția se va percepe o taxă de acces pentru vizitatorii de o zi, cum sunt cei mai mulți turiști. Persoanele care se cazează la hotelurile venețiene sunt scutite de această plată.

A.A.

Lasă un comentariu