ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII VREA DUBLAREA TAXELOR LA ALCOOL!

Distribuie pe:

În situația în care consumul de alcool are legătură cu șapte tipuri de cancer, și anume la gură, la faringe, la esofag, colo-rectale, la ficat, la laringe și de sân, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă la o “strângere a șurubului fiscal”, propunând dublarea taxelor pe alcool.

“O dublare a taxelor pe alcool în Europa ar permite unui număr de 5.000 de persoane să nu moară anual.

Potrivit unui studiu recent, se estimează că 10.700 de cazuri noi de cancer și 4.850 de morți legate de consumul de alcool ar putea fi evitate anual în regiunea europeană a OMS, printr-o dublare a taxelor actuale pe băuturile alcoolice.

Aceste cifre reprezintă aproximativ 6% din cazurile noi și dintre morțile din cauza cancerelor legate de consumul de alcool.

OMS consideră că nivelul actual al taxelor impuse băuturilor alcoolice rămâne “slab” în numeroase țări din Europa, inclusiv în Uniunea Europeană, unde creșterea lor ar urma să aibă unul dintre cele mai puternice impacturi.

OMS atrage atenția că Rusia, Regatul Unit și Germania sunt țările care ar salva cel mai mare număr de vieți prin impunerea acestei măsuri fiscale și s-ar evita, respectiv 725, 680 și 525 de morți, anual.

Potrivit OMS, 1,4 milioane din cele 4,8 milioane de cancere înregistrate anual în Europa, dar și 650.000 de decese au legătură cu consumul de alcool.

Între acestea, OMS estimează că 180.000 de cazuri și 85.000 de morți sunt cauzate în mod direct de consumul de alcool. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu