“O BREASLĂ UNITĂ ESTE MAI PUTERNICĂ”

Distribuie pe:

Sub acest slogan, în zilele de 22 și 23 septembrie, în sala de conferințe a hotelului Privo din Târgu-Mureș, a avut loc cea de a IX-a ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni, organizată de Colegiul Farmaciștilor Mureș.

Desfășurată în format hibrid, cu prezență fizică limitată, manifestarea s-a bucurat de participarea (fizică sau online) a peste 600 de farmaciști din toate sferele de activitate ale domeniului, cât și de alți specialiști din sănătate. Invitați din partea autorităților locale: ec. Manuel Butiulca, director general adjunct CAS Mureș, și dr. Ferencz Jozsef Lorand, director executiv adjunct la DSP Mureș.

Dezbaterile s-au axat în jurul unor probleme de maximă actualitate ale domeniului farmaceutic, precum: serviciile farmaceutice - tema anului 2021, calitatea în domeniul farmaceutic, legislație, dar și alte subiecte de interes în actualul context pandemic.

“Soluții terapeutice în tratamentul simptomatic al răcelii comune și gripei”, “Evoluția pieței farmaceutice din România sub efectul pandemiei Covid-19”, “Actualități în boala venoasă cronică. Rolul echipei farmacist - medic”, “Prevenția, pilon de bază în menținerea sănătății”, “Criterii de recomandare și selectare a suplimentelor alimentare”, “Farmacovigilența - rolul farmacistului și importanța comunicării cu pacientul” sunt doar câteva dintre titlurile comunicărilor prezentate.

Conferința a cuprins și un moment festiv - decernarea premiilor de excelență a Galei farmaciștilor 2020, gală care nu s-a putut desfășura fizic.

Pentru organizarea și reușita evenimentului s-au depus eforturi considerabile: “Chiar dacă aceste vremuri ne impun anumite limite, am ținut să duc mai departe organizarea acestui eveniment, devenit tribuna noastră, a farmaciștilor, pentru a fi mai aproape unii de alții, pentru a fi la curent cu noutățile din domeniul exercitării profesiei”, a declarat dna farmacist Nicoleta Logigan, președintele Colegiului Farmaciștilor Mureș.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu