TÂRGUMUREȘEANUL ENDRE KACSO A STABILIT LOTUL NAȚIONALEI DE FUTSAL PENTRU “DUBLA” DE VERIFICARE CU UCRAINA

Distribuie pe:

Naționala de futsal a României va disputa în acest week-end la Bistrița, două meciuri de verificare în compania selecționatei similare a Ucrainei. Meciurile vor putea fi urmărite pe FRF TV. Vor fi primele meciuri pentru târgumureșeanul Endre Kacso, noul selecționer al primei noastre reprezentative. “Sunt zece jucători noi la echipa națională. Demarăm, așadar, o primă etapă de reconstrucție, de întinerire a primei reprezentative a României, o etapă obligatorie. Nu va fi o misiune ușoară, asta e clar, o știe toată lumea, dar reconstrucția echipei naționale trebuie făcută, iar noi ne vom asuma această misiune. Avem jucători tineri, valoroși, ambițioși. Ceea ce depinde de noi, cei din staff, vom face, dar reușita echipei naționale depinde în mare măsură și de ei, de jucători. Întâlnim un adversar, Ucraina, devenit deja tradițional, un adversar împotriva căruia putem vedea exact unde suntem, ce potențial avem”, a spus Endre Kacso, selecționerul naționalei de futsal a României. Iată lotul convocat de Endre Kacso pentru “dubla” de verificare cu Ucraina: portari - Andrei Dinicuță (Autobergamo Deva), Teodor Lungu (CFR Timișoara), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc); jucători de câmp - Kedei Barna, Balint Andor, Balazsi Attila (toți trei de la FK Odorhieu Secuiesc), Daniel Duda (Futsal Giorgione), George Lepădatu (ASD Active Network), Adrian Pânzaru, Iszlai Richard, Kusmodi Tamas (toți trei de la Autobergamo Deva), Paulo Ferreira (Cardoso), Manya Szabolcs, Hadnagy Istvan (ambii de la Kecskemet), Octavian Cireș, Robert Crișan (ambii de la CS United Galați).

CUPA ROMÂNIEI LA FOTBAL, “16-IMI”

În perioada 21-23 septembrie 2021 s-au disputat jocurile din faza șaisprezecimilor de finală în Cupa României la fotbal, ediția 2021-2022. Faza actuală a competiției a început marți, iar echipele calificate în optimi, până în acest moment, sunt: FC Voluntari, Baia Mare, FC U Craiova 1948 și Rapid București. Acestora li s-au alăturat FC Argeș, Hermannstadt, Gaz Metan, Chindia, FC Buzău, Dunărea Călărași, Poli Timișoara, Sepsi și FCSB. Joi, s-au jucat ultimele meciuri din faza șaisprezecimilor: CSO Filiași - UTA, Timișoara - Dinamo și CS Universitatea Craiova - CFR Cluj.

FORMATUL MARELUI PREMIU AL PRINCIPATULUI MONACO SE VA MODIFICA ÎN 2022

Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco din anul 2022 se va desfășura pe parcursul a trei zile, la fel ca toate celelalte curse din calendar, și nu pe durata a patru zile, așa cum a fost cazul conform unei tradiții din Principat. “Grand Prix-ul de la Monaco va avea loc pe parcursul a trei zile, vineri, sâmbătă și duminică, direct, în loc de joi, pauză vineri și apoi sâmbătă și duminică”, a explicat responsabilul italian într-un interviu acordat CNN. Cursa din Principat, un eveniment tradițional al Formulei 1, a avut până acum particularitatea de a începe cu o zi mai devreme, cu antrenamente libere organizate joi și nu vineri, ca la celelalte Mari Premii. Din punct de vedere istoric, Grand Prix-ul de la Monaco este prezent în calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 chiar din anul de debut al acestei competiții, 1950, fiind organizat în weekend-ul precedat de Înălțarea Domnului. Joi fiind sărbătoare publică, această zi a fost aleasă pentru antrenamentele libere, urmate de o pauză vineri, iar apoi de calificările de sâmbătă și de cursa programată duminică. Pentru Principat și comercianții săi, acest lucru a făcut posibilă o prezență publică sporită, timp de patru zile în loc de trei. Această particularitate a fost menținută până acum, chiar dacă Grand Prix-ul nu a fost organizat de fiecare dată de Înălțare. În plus, Stefano Domenicali a confirmat organizarea Marelui Premiu al Franței în 2022, în timp ce zvonurile evocau în mod regulat dispariția cursei din Hexagon. Întrebat despre prezența în calendar a cursei de pe circuitul Paul Ricard din Le Castellet (sudul Franței), italianul a răspuns doar “Da”, fără să ofere alte detalii. Conducătorul Formulei 1 a mai spus că “planul este de a avea 23 de curse” în 2022, un număr record, după cele 22 de Grand Prix-uri organizate în 2021, și de a termina sezonul “mai devreme”, înainte de decembrie, așa cum este cazul în acest sezon. Calendarul sezonului 2022 din Marele Circ va fi anunțat pe 15 octombrie, cu ocazia Consiliului Mondial al sportului automobilistic, a adăugat Stefano Domenicali.

INTERMEDIARĂ ÎN LIGA 4 ELITE LA FOTBAL, JUDEȚUL MUREȘ. PROGRAMUL RUNDEI A IV-A

Miercuri, în Liga 4 Elite la fotbal, județul Mureș, s-au disputat meciurile rundei a 3-a. Iată și rezultatele consemnate: Seria I / ACS Raza de Soare Acățari - Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure 1-0, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș - Câmpia Râciu 3-2, ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 - Mureșul Rușii-Munți 7-1 și ACS Miercurea Nirajului - ACS Sovata 1-1; Seria II / AS Înfrățirea Valea Izvoarelor - AS Viitorul 2002 Târnăveni 2-2, CS Unirea Ungheni 2018 - ACS Academica Transilvania Târgu-Mureș 6-1, AS Inter Sânger - ACS Atletic Târgu-Mureș 2-3 și ACS Mureșul Chirileu - Mureșul Luduș 1-2. Meciurile rundei a 4-a sunt programate sâmbătă, 25 septembrie, ora 11.00: Seria I / ACS Sovata - ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898, Câmpia Râciu - Miercurea Nirajului, Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure - ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș; Seria II / ACS Atletic Târgu-Mureș - Mureșul Chirileu, ACS Academica Transilvania Târgu-Mureș - Inter Sânger, Viitorul 2002 Târnăveni - CS Unirea Ungheni 2018 și CS Iernut - AS Înfrățirea Valea Izvoarelor. Partida din Seria I, ASA Târgu-Mureș - Raza de Soare Acățari a fost programată sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 16.00, pe Stadionul Trans-Sil! Regulile de acces pe stadion rămân aceleași, având în vedere condițiile impuse de autorități! Accesul pe stadion este gratuit.

U-BANCA TRANSILVANIA CLUJ-NAPOCA A CUCERIT SUPERCUPA ROMÂNIEI, EDIȚIA 2021

Campioana en-titre LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a cucerit, miercuri seara, Supercupa României, ediția 2021, după ce gruparea pregătită de antrenorul Mihai Silvășan s-a impus în Sala Polivalentă din Târgu-Jiu în fața deținătoarei Cupei României, CSO Voluntari, cu scorul de 89-82. Pivotul Andrija Stipanovic a fost declarat MVP și a fost recompensat cu un ceas oferit de sponsorul Tissot.

ILIE DUMITRESCU A RĂMAS INTERZIS CÂND A AFLAT CE SALARII EXISTĂ LA CS HUNEDOARA

FCSB a trecut cu emoții de CS Hunedoara în 16-imile Cupei României la fotbal, iar agentul Bogdan Apostu a dezvăluit după meci cât câștigă unii dintre jucătorii lui Florin Maxim. Hunedoara evoluează în Liga 3, Seria 9, alături de echipele mureșene Avântul Reghin și Unirea Ungheni, dar în acest sezon a transferat masiv pentru a obține promovarea în Liga 2. Petre Simon a înscris pentru 3-3 cu un șut fabulos, iar Hunedoara îl plătește cu 500 de lei pe lună: “Simon Petre este împrumutat de la UTA. Am încercat să găsesc variante, pentru că la Hunedoara este un buget foarte mic. Dacă vă spun salariile a doi dintre titulari, probabil că nu o să mă credeți. Simon Petre, cel care a marcat golul 3, câștigă 500 de lei pe lună. E un salariu insignifiant. Are vreo 900 de lei brut, ceva de genul, pe un contract de activitate sportivă. E o sumă minimă, îi plătește UTA o parte din salariu”, a spus Bogdan Apostu, în direct la Digi Sport Special. Apostu are un contract de management cu CS Hunedoara. Ilie Dumitrescu a rămas interzis când a aflat ce salarii există la Hunedoara: “Nu se poate. Nu are cum să câștige 500 de lei pe lună...”. CS Hunedoara a revenit incredibil în meciul cu FCSB, de la 0-3, iar în final a dus jocul în prelungiri. Musi și Valentin Gheorghe au făcut diferența în timpul suplimentar, dar gazdele au reușit să impresioneze pe toată lumea.

UNGARIA ȘI-A AFLAT PEDEAPSA DUPĂ SCANDĂRILE RASISTE DIN MECIUL CU ANGLIA!

Suporterii maghiari au avut un comportament rasist întreptat către jucătorii Angliei, cu precădere asupra lui Raheem Sterling și a lui Jude Bellingham. Marți, FIFA a publicat raportul și amenda pe care o primesc maghiarii pentru comportamentul nepotrivit din meciul Anglia - Ungaria, 4-0. “După ce am analizat și am luat în considerare circumstanțele cazului, seriozitatea incidentelor (cuvinte și acțiuni rasiste, aruncarea obiectelor, materiale pirotehnice, scări blocate), comisia a decis ca Ungaria să joace următoarele două meciuri de pe teren propriu din competițiile FIFA fără spectatori. Cel de-al doilea meci va fi suspendat pentru o perioadă de probațiune de doi ani”, a anunțat FIFA, potrivit AP News. Amenda primită de maghiari este 217 mii de dolari americani! A fost una dintre cele mai mari amenzi date vreodată de forul mondial. (S.C.)

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu