UNGARIA ÎMPARTE CU CETĂȚENII CREȘTEREA ECONOMICĂ

Distribuie pe:

Toți cetățenii maghiari care au cel puțin un copil vor primi înapoi de la stat impozitul pe venit, a anunțat ministrul ungar al Finanțelor. Aproape 2 milioane de maghiari vor încasa astfel în medie circa 900 de euro.

Statul maghiar va restitui către 1,9 milioane de persoane (o cincime din populația țării) impozitul pe venit plătit de acestea, suma totală alocată fiind de 600 de miliarde de forinți (1,69 miliarde de euro), scrie Hirado.

Plățile vor fi făcute până în februarie 2022, a anunțat ministrul ungar al finanțelor, Mihály Varga.

Vor beneficia de această măsură toți cetățenii maghiari care cresc cel puțin un copil, guvernul urmând să elaboreze în cursul toamnei regulamentul detaliat al plăților.

GUVERNUL UNGARIEI A FINANȚAT 795 DE PROIECTE ÎN TRANSILVANIA. LA CÂT SE RIDICĂ VALOAREA ACESTORA

Ministerul Finanțelor din Ungaria se așteaptă ca în cazul în care relansarea economică va continua, creșterea economică ar putea fi de 7% în acest an, a subliniat Mihály Varga. Dacă Guvernul de la București ar lua o decizie similară, calculată la un salariu mediu net de 3.541 de lei, din care impozitul pe venit luat de stat este 393 de lei și un număr de 1,9 milioane de beneficiari, impactul financiar al măsurii ar fi de aproape nouă miliarde de lei, respectiv 1,8 miliarde de euro.        

Lasă un comentariu