DE FRICA PAȘAPORTULUI VERDE ȘI A VACCINULUI - ITALIENII SE MUTĂ ÎN ROMÂNIA

Distribuie pe:

Proprietara unei agenții de turism din Pisa a adus în atenția opiniei publice un fenomen care tinde să ia amploare în Italia: mai multe persoane și-au rezervat un bilet doar pentru dus, în România, și au decis să părăsească țara, după ce autoritățile au impus, începând cu data de 15 octombrie, obligativitatea prezentării certificatului Covid-19 în toate sectoarele de activitate, notează rotalianul.com (publicația românilor din Italia), citând surse din peninsulă.

În Italia, permisul verde este deja obligatoriu în transporturi (avioane, trenuri, autobuze, care fac legătura între regiuni), în școli, pentru accesul în sălile de sport, restaurante, baruri, precum și la spectacole și muzee. Măsurile sunt valabile până la 31 decembrie 2021.

“Cererea pentru unele zboruri cu sens unic m-a alarmat”, a declarat proprietara agenției de turism Kantika Travel, din Pisa: “Sunt 12 persoane, majoritatea antreprenori, care și-au rezervat un bilet doar pentru dus, spre orașul Brașov (...) O femeie în vârstă de vreo 40 de ani s-a prezentat și mi-a cerut informații pentru a rezerva câteva zboruri cu sens unic către orașul Brașov, din Transilvania. Cererea m-a intrigat și am încercat să aflu amănunte. Clienta mi-a explicat că face parte dintr-un grup care se organizează să părăsească Italia. Mi-a spus că această decizie a fost luată pentru a evita vaccinarea și pentru a nu fi nevoiți să se supună obligației de a deține un Green Pass”.

Inițial, cele 12 persoane “no green pass” intenționau să se mute în Anglia dar, din cauza restricțiilor impuse de guvernul britanic cu privire la intrarea anumitor animale de companie, atenția lor s-a îndreptat spre Europa de Est.

România, la fel ca țările învecinate, este în prezent una dintre țările europene cu cel mai mic procent de persoane vaccinate, iar certificatul Covid-19 nu este obligatoriu decât în anumite situații speciale.

Pentru străinii care provin din așa-numitele “zone verzi”, cum ar fi Italia, nu există obligația prezentării certificatului verde la intrarea în țară și nici nu se face carantină. În România nu există restricții de niciun fel, iar revenirea la normalitatea vieții de dinainte de pandemie se va face în curând, menționează sursa citată.

“Am încercat să-i explic clientei mele că orașul Brașov are și aspectele sale negative, iarna este dură și temperatura scade sub zero grade”, a mai adăugat proprietara agenției de turism, dar grupul nu s-a lăsat descurajat, cei 12 italieni vor pleca spre Brașov până la sfârșitul lunii septembrie, scriu cei de la rotalianul.com. (sursa foto - lanazione.it)

Lasă un comentariu