FRUCTUL EXOTIC CARE ADUCE PROFITURI SPECTACULOASE FERMIERILOR ROMÂNI

Distribuie pe:

Unul dintre cele mai apreciate fructe, provenite din Asia, care ajută la prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale și duce la întărirea imunității, se cultivă și în România, cu profituri spectaculoase pentru fermieri.

Fructul goji este foarte apreciat în Asia, în special în China, unde este recomandat și ca remediu tradițional pentru diferite afecțiuni.

În ultimii ani,  fermierii români l-au aclimatizat și au început să-l cultive și la noi. În prezent sunt peste 1.000 de ferme în care se cultivă goji, astfel că fructele achiziționate din marketuri sunt produse chiar în România.

“Problema noastră este că trece clientul pe lângă ele, pentru că nu le cunoaște și nu este informat că se produc fructe de goji în România. Vom investi într-o campanie de conștientizare, astfel încât în 2-3 ani, lumea să caute și să cumpere fructe goji românești”, afirmă antreprenorul Adrian Nicolae, citat de zf.ro.

Cele mai multe ferme de acest fel au fost înființate în zona Moldovei.

Fructele de goji sunt colectate din toată țara

În prezent, fructele de goji sunt colectate, de la fermele din toată țara, în Centrul național de colectare a fructelor goji. Condiția impusă fermierilor, pentru ca fructele să fie colectate, este ca plantațiile să fie certificate. De aici sunt ambalate și distribuite în rețelele de supermarketuri.

Prețul de achiziție al fructelor de goji pleacă de la 75-80 de lei și poate ajunge și la 90-100 de lei pentru un kilogram.

Ce este fructul de goji și care sunt beneficiile sale

Goji este un fruct de pădure, de culoare roșiatică, originar din China. Fructele de goji sunt utilizate de foarte mulți ani în medicina tradițională pentru prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale și în întărirea imunității.

Este considerat un fruct benefic pentru organism, bogat în minerale precum magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru, seleniu. Fructele de goji conțin 18 aminoacizi, vitamina A, vitaminele B, B2 și B6, vitamina E, polizaharide, acizi grași nesaturați, antioxidanți, fitosteroli și fenoli.

Goji are un puternic efect antioxidant și sunt o puternică sursă de vitamină C, conținând pe unitate o cantitate de 500 de ori mai are decât portocalele. De asemenea, conține caroten.

Lasă un comentariu