“FII STĂPÂN PE VIAȚA TA!”

Distribuie pe:

“Știm, oare, să identificăm și să ne ferim de pericolele care sunt în lumea exterioară și în mediul online? Cum să procedăm în anumite situații incomode sau ce facem când o persoană ni se pare dubioasă și simțim că suntem în pericol?” Sunt întrebări adresate de copiii de la Serviciul de Intervenție în Regim de Urgență Mureș (S.I.R.U. Mureș), la care au răspuns specialiștii Centrului Regional Tg. Mureș al A.N.I.T.P. Participanții la activitate au fost dornici să știe cât mai multe lucruri despre siguranța lor. De asemenea, au fost sfătuiți să nu relaționeze cu persoane necunoscute, să asculte și să colaboreze cu personalul serviciului, specialiștii de acolo fiind cei care îi îngrijesc și le oferă protecție.

Au fost tare drăguți și pentru aceasta au primit pachețele cu dulciuri de la Direcția Județeană pentru Sport si Tineret Mureș, doamna director adjunct Anca Șandru subliniind importanța practicării unui sport sau a dezvoltării unei aptitudini artistice, în schimbul petrecerii timpului liber în lumea virtuală, care creează dependență.

Activitatea coordonată de Centrul Regional Tg. Mureș al A.N.I.T.P. a continuat la Centrul Maternal “MATERNA” din Tg. Mureș, unde tinerele mame au fost sfătuite cum să ia deciziile corecte atunci când vor dori să fie independente și să aibă un loc de muncă, ce le va asigura un venit pentru ele și copii.

Toți beneficiarii au înțeles cât de mult contează alegerile pe care le fac și ce consecințe atrag acestea, de ei depinzând în ce direcție vor merge lucrurile (bună sau rea). De aceea și numele campaniei noastre locale, respectiv “FII STĂPÂN PE VIAȚA TA!” este unul sugestiv și ne dorim a fi un îndemn pentru toți tinerii, susținea comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al A.N.I.T.P.

B.B.

Lasă un comentariu