SFATURI DE ÎMBOGĂȚIRE DE LA DOI MILIARDARI AMERICANI

Distribuie pe:

Warren Buffett și Donald Trump, doi dintre miliardarii americani care s-au îmbogățit prin forțe proprii, oferă câteva sfaturi gratuite celor care vor să le calce pe urme.

Iată cele mai importante puncte care trebuie atinse.

Investește în tine înainte să investești în orice altceva - Majoritatea oamenilor obțin cea mai mare parte a veniturilor din profesia aleasă, arată Warren Buffett. Astfel că studiile sunt cea mai bună investiție și un prim pas în procesul care te transformă într-un om bogat.

Stabilește cât mai devreme ce poți face cu viața ta și fă-o - Buffett a început să investească încă din copilărie. La vârsta de 11 ani, el a cumpărat șase acțiuni ale Cities Service. La 14 ani, cu banii câștigați și-a cumpărat un teren agricol, evaluat la 1.200 de dolari, pe care l-a închiriat.

Întotdeauna îmbracă-te cu gust - Felul în care ne îmbrăcăm spune mult mai multe despre noi înainte de a scoate un cuvânt, este de părere Donald Trump.

Păstrați bani de rezervă - Păstrați suficienți bani de rezervă, îndeamnă Buffett, astfel încât să puteți cumpăra “oportunități” prea bune pentru a le lăsa. În același timp, rezervele vă vor fi la îndemână în cazul unor evenimente neașteptate, astfel încât să nu intrați în panică.

Fii propriul tău consultant financiar - Trump ne îndeamnă să ne bazăm pe propriile păreri, bazate pe informațiile din literatura de specialitate. Citind publicațiile de bussines, vei fi la curent cu tot ce se petrece pe piață.

Bazează-te pe intuiție - Dacă vrei să fii antreprenor, trebuie să crezi în tine, spune Doland Trump. Ai putea avea diplomă de academician, însă fără intuiție vei avea nevoie de foarte mult timp pentru a crește și a rămâne pe culmi.

Fii răbdător - Dacă ai ales să faci investiții, ai răbdare cu ele, dă-le timp să crească. Abordați situația pe termen lung, îndeamnă Buffett. Dacă ai acțiuni sau alte produse financiare, nu te grăbi să vinzi la primul raport negativ amplificat de mass-media.

Rămâi optimist, dar fii gata pentru eșecuri - Capacitatea de a aștepta neplăceri m-a salvat de la irosirea în zadar a energiei și de la surprize neplăcute, spune Donald Trump. Eșecurile și succesele sunt inevitabile.

Concentrează-te pe detalii - Dacă nu știi toate detaliile afacerii tale, vei avea de înfruntat surprize de tot felul, spune Trump. Trebuie să îți imaginezi fiecare pas și fiecare greutate pe care ai putea să o întâlnești și cum poți să previi sau să rezolvi aceste probleme.

Îndrăznește să fii diferit - În timpul crizei financiare, în loc să fugă de piețe ca ceilalți investitori panicați, Buffett și-a intensificat achizițiile. El și-a rezumat filozofia investițională spunând: “Fii înspăimântat când ceilalți sunt lacomi și fii lacom când alții sunt înspăimântați”.

Nu încercați să copiați pas cu pas formulele câștigătoare ale îmbogățirii celor doi magnați americani, însă nu uitați că succesul se poate obține cu răbdare, consecvență și concentrare.

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu