RECTIFICARE BUGETARĂ DE PESTE 53 DE MILIOANE

Distribuie pe:

În urma rectificării,  județul Mureș va cheltui 7.196.000 de lei pentru întreținerea și modernizarea drumurilor județene și comunale, 9.437.000 de lei va primi Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru asigurarea costurilor de funcționare și salarii. Din suma totală, 707.000 de lei vor fi direcționați către căminele pentru persoanele vârstnice.  Bugetul programului lapte și corn a fost suplimentat cu 8.772.000 de lei, consilierii au votat, de asemenea, 68.000 de lei pentru costurile salariale ale personalului neclerical. Teatrul Ariel a primit o rectificare de 410.000 de lei, Filarmonica de Stat Târgu-Mureș 735.000 de lei și Ansamblul Artistic Mureșul 520.000 de lei. “Din păcate, nici această modificare bugetară nu este suficientă până la sfârșitul anului, așteptăm ca guvernul să ia deciziile necesare care vor asigura cheltuielile instituțiilor și salariile personalului. Conform promisiunilor, în viitorul apropiat va fi o nouă rectificare bugetară”, a subliniat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

La ședința de astăzi, consilierii județeni au adoptat regulamentul modificat al pistei Transilvania Motor Ring, care permite o procedură de închiriere simplificată a pistei și organizarea diferitelor curse de motociclete și mașini. De asemenea, va fi posibil închirierea clădirilor pentru conferințe, team building sau întâlniri profesionale.

La ședință a fost aprobată începerea și desfășurarea procedurii de licitație pentru transportul public în județul Mureș. Departamentul de transport public al Consiliului Județean Mureș a modificat caietul de sarcini ținând cont de nevoile locuitorilor. Potrivit modificărilor, între 2022-2026 nu vor fi scoase la licitație toate rutele separat, ci au fost întocmite grupe de rute pentru care pot aplica companii de transport public. Un total de 17 grupe de rute vor fi anunțate de Consiliul Județean Mureș pentru cele 156 de trasee. Contractul va fi încheiat pentru patru ani cu compania câștigătoare, care nu mai poate rezilia unilateral contractul dacă consideră că una dintre rute nu este rentabilă. Dacă dorește, totuși, să rezilieze contractul, vor fi anulate toate liniile din acea grupă.

BIROUL DE PRESĂ AL CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Lasă un comentariu