LA GURGHIU, PRIMA EDIȚIE A FESTIVALULUI MEDIEVAL

Distribuie pe:

Duminică, 19 septembrie, în incinta Parcului Dendrologic a avut loc prima ediție a Festivalului Medieval. Au fost prezenți primarul Gurghiului, Laurențiu Boar, consilieri locali, invitați, alte oficialități.

Parcul Dendrologic Gurghiu este printre cele mai bine păstrate parcuri istorice din Transilvania, are o vechime de aproape 300 de ani. În cadrul curții castelului feudal se pot vizita Parcul Dendrologic, înființat în anul 1940, de familia Bormenizsa.

În interiorul parcului există peste 350 de specii rare de arbori bine conservate.

Dintre aceștia, peste 100 sunt aduși din alte țări precum S.U.A., Australia și Japonia, restul sunt arbori autohtoni.

Programul Festivalului a început la ora 11.00, printr-o paradă de deschidere a unui grup numeros mixt format din băieți și fete, îmbrăcați în costume medievale. În incinta parcului dendrologic au fost amenajate tabere medievale, zonă pentru meșteșugari, ciupercărie, tur ghidat. Programul festivalului s-a derulat prin Școala micilor mercenari. Spectacolul “Regele și înțeleptul”, atelier dansuri medievale, antrenamentele mercenarilor și spectacolul “Hoțul neprins”. Au fost amenajate ateliere de cioplitărie, sticlărie, bijuterii și împletituri.

La ora 18.00 a avut loc concertul Focul viu.

Festivalul Medieval s-a încheiat la ora 19.00, printr-o paradă de închidere.

FLOREA HUSAR

Lasă un comentariu