BOGDAN MARIȘCA ÎNCEPE ASALTUL FINAL PENTRU TITLUL DE CAMPION PE ASFALT

Distribuie pe:

Dublul campion național absolut de raliuri, Bogdan Marișca, dă duelul decisiv pentru titlul de campion pe asfalt la raliuri chiar acasă la Cluj Napoca, în penultima etapă a sezonului. Pe locul 1 în acest moment, chiar dacă a absentat în Argeș, Marișca are nevoie de victorie în Raliul Clujului pentru a-și consolida prima poziție în clasamentul dedicat etapelor de asfalt. La general, colegul lui Marișca de la Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, are deja asigurat al șaselea titlu din carieră chiar dacă nu va participa la ultimele două runde din 2022. Marișca are deja victorii pe asfalt în Harghita și Maramureș, în timp ce prima i-a revenit lui Tempestini, iar Sebastian Barbu a luat punctele destinate câștigătorului în Argeș. Competiția dedicată asfaltului are 6 etape, fiind simultană cu cea generală, însă punctează separat. Marișca e pe locul 1, cu 132,8 puncte, Sebastian Barbu are 129,2 puncte, Bogdan Cuzma a strâns 126, iar Adrian Teslovan are 117,8 puncte. Toți cei 4 vor lua startul mâine dimineață în Raliul Clujului, desfășurat exclusiv pe asfalt, pe o lungime de 107 kilometri. Un total de 65 de echipaje vor concura în acest weekend la etapa din Campionatul Național de Raliuri Betano. Marișca are deja 4 victorii la general în etapa de casă, singurul care l-a depășit fiind Titi Aur, cu 8 succese. Cu 28 de ani de carieră, acesta deține însă recordul de podiumuri, cu 13 clasări pe podium din 21 de participări la Cluj-Napoca.

DINAMO, ÎNFRÂNGERE DUREROASĂ ÎN LIGA CAMPIONILOR

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a fost învinsă joi, în deplasare, de Paris Saint Germain, scor 41-30 (21-11), în a doua etapă din grupa B a Ligii Campionilor. Antrenorul Xavi Pascual și trei jucători nu au făcut deplasarea. Campioana României la handbal masculin a condus cu 2 la 0, a rezistat până la 6-8, dar a terminat prima repriză în genunchi, 11-21! Repriza a doua a fost și mai grea. Fracezii au condus de câteva ori și cu 14 goluri, dar, în final, tabela s-a oprit la 41-30. Clubul dinamovist nu a anunțat nimic oficial despre situația antrenorului Xavi Pascual și a trei jucători care nu au făcut deplasarea și care ar fi avut rezultate “neconcludente” la testările Covid-19. Tot joi, în celelalte partide ale etapei, Barca - HC Motor 36-25, Kielce - Veszprem 32-29, iar ultima dispută a serii, FC Porto - SG Flensburg-Handewitt 28-27. În prima etapă, pe teren propriu, Dinamo a dispus de polonezii de la Lomza Vive Kielce, scor 32-29. Dinamo București va juca următoarea partidă pe teren propriu, cu FC Porto, în 30 septembrie. După disputarea partidelor tur-retur în ambele grupe ale Ligii Campionilor, încep fazele eliminatorii, din 30 martie 2022, play-off și sferturi, iar Turneul Final Four va avea loc în 18-19 iunie.

“CÂTE CĂRȚI CITITE AU JUCĂTORII FCSB-ULUI?”. RĂSPUNSUL DAT DE EDI IORDĂNESCU

Partida FCSB - Academica Clinceni, din runda cu numărul 10 a Ligii 1 de fotbal, va fi transmisă sâmbătă, de la ora 21.00, în direct pe Digi Sport 1. În contextul discuțiilor din ultima perioadă privind nivelul educației din lotul FCSB-ului, Edi Iordănescu a primit o întrebare destul de incomodă la conferința de presă, pe care “a driblat-o” cu multă eleganță. Tehnicianul a fost chestionat în legătură cu numărul cărților citite de elevii săi. “Câte cărți citite au jucătorii FCSB-ului?”. Edi Iordănescu: “Nu le-am numărat cărțile citite, bine că citesc ziarele, e mai ușor în online decât să le fluture prin vestiar. Sunt băieți inteligenți aici, îi cunosc foarte bine, nu se află întâmplător aici. Aici nu e vorba de inteligență, e vorba de mentalitate și de educație sportivă. Jucătorii trebuie să înțeleagă că noi construim aici un mediu bun pentru performanță. Doar așa poate să apară performanța! Aici, joc de joc, trebuie să fii la capacitate maximă”, a declarat Edi Iordănescu, antrenorul FCSB-ului, în cadrul conferinței de presă premergătoare jocului cu Academica Clinceni din Liga 1. Spiritele par să fi revenit la cote normale în vestiarul roș-albaștrilor, după ce la partida din Cupa României, CS Hunedoara - FCSB 3-3 (3-5 d.p.), Iordănescu jr. a anunțat măsuri drastice pentru jucători. Hunedorenii au revenit de la 0-3 în repriza secundă și le-au dat emoții vicecampionilor pe final, însă calificarea s-a rezolvat în primele minute ale prelungirilor. “Sunt multe lucruri de pus la punct la FCSB: mentalitatea, gândirea, personalitatea din joc, faptul că avem scurtcircuite de concentrare. Mă supără faptul că facem greșeli de neacceptat la nivelul ăsta, dar sunt sigur că putem rezolva aceste lucruri. Jucătorii trebuie să înțeleagă că eu nu lucrez cu jumătăți de măsură, așa va apărea progresul”, a mai spus Edi Iordănescu.

ECA A REACȚIONAT DUPĂ CE FIFA A PROPUS CA MONDIALUL SĂ SE JOACE LA FIECARE DOI ANI

Asociația Cluburilor Europene a precizat, într-un comunicat dat publicității vineri, că planurile FIFA de modificare a calendarului meciurilor internaționale reprezintă o încălcare a obligațiilor legale și că a urmărit cu mare îngrijorare lansarea de către for a unor campanii de PR prin care încearcă să impună reforme, în special introducerea Cupei Mondiale la fiecare doi ani. “Pe lângă faptul că a lipsit o consultare reală, după cum au subliniat mulți în ultimele zile, propunerile FIFA ar duce la un impact direct și distructiv asupra fotbalului la nivel de echipe de cluburi, atât intern, cât și internațional. În plus, propunerile ar pune sănătatea și binele jucătorilor în pericol. Ar dilua valoarea competițiilor la nivel de echipe de club și la naționale”, se arată în comunicat. ECA a subliniat că orice decizie legată de viitor poate fi luată doar cu acceptul cluburilor și ținându-se cont de binele jucătorilor, dar și cu respectarea obligațiilor legale. “Pe scurt, modificarea calendarului meciurilor internaționale trebuie să se bazeze pe consens, pe echilibru în ceea ce privește interesele părților, după o consultare onestă și în detaliu - nu pur și simplu impusă doar în interesul FIFA, cu o serie de campanii de PR”, a conchis ECA. Luni, FIFA a anunțat că va organiza, la 30 septembrie, o consultare online cu asociațiile sale membre cu privire la controversatul plan de a găzdui Cupa Mondială la fiecare doi ani. Președintele FIFA, Gianni Infantino, a promis că o decizie va fi luată până la sfârșitul anului. Posibilitatea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, în loc de patru ani, este un proiect luat în considerare de FIFA de câteva luni. Un grup de lucru condus de antrenorul Arsene Wenger examinează cum ar trebui să arate programul meciurilor în următorii ani. Potrivit fostului manager al clubului Arsenal, ar trebui să existe o importantă competiție internațională în fiecare an: o ediție a Cupei Mondiale la fiecare doi ani, alternând cu campionatele continentale precum Euro. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a exprimat deja împotriva proiectului, la fel ca numeroase organizații ale suporterilor.

UN NOU CIRCUIT ÎN FORMULA 1 VA CONCUR CU CELEBRUL MARE PREMIU DE LA MONACO

Primul Mare Premiu de Formula 1 găzduit de orașul american Miami (Florida) va avea loc între 6 și 8 mai 2022, au anunțat, joi, organizatorii într-un comunicat. “Construcția circuitului înaintează conform așteptărilor, iar acum, când data noastră a fost confirmată de Formula 1, vom putea continua rapid, dezvăluind mai multe detalii despre experiența care va fi trăită la marginea pistei”, comentează un oficial al acestui MP, Richard Cregan. MP de la Miami se va desfășura la Miami Gardens, la circa 30 de km nord de emblematica Miami Beach. Circuitul este construit în jurul Hard Rock Stadium, pe care joacă echipa de fotbal american Miami Dolphins (al cărei conducător, Tom Garfinkel, este promotorul acestui MP) și unde are loc Openul de tenis de la Miami. SUA găzduiesc deja din 2012 un Mare Premiu în orașul texan Austin (pe 24 octombrie în acest an), însă F1 încearcă să se dezvolte mai mult în țara unde IndyCar și NASCAR sunt la putere în domeniul curselor auto. Miami va fi astfel a unsprezecea destinație care va găzdui F1 în această țară, după Riverside, Sebring, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix, Indianapolis și Austin. Potrivit unor versiuni provizorii ale calendarului 2022, apărute în presa de specialitate, 23 de curse (un număr record) vor fi în programul sezonului 2022, începând cu Bahrain, la sfârșitul lui martie, și terminând cu Abu Dhabi, la sfârșitul lui noiembrie. MP de la Monaco, în luna mai, se va desfășura pe parcursul a trei zile, de vineri până duminică, la fel ca toate celelalte curse din calendar, și nu pe durata a patru zile (începând de joi), așa cum a fost cazul conform unei tradiții din Principat, a anunțat miercuri președintele celui mai puternic campionat automobilistic, Stefano Domenicali. MP al Franței ar urma să aibă loc, în principiu, la mijlocul lui iulie, pe circuitul Paul Ricard din Castellet. Acest calendar va fi oficializat cu ocazia Consiliului mondial al sportului automobilistic, pe 15 octombrie.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu