KARATIȘTII DE LA DRAGON DO TÂRGU-MUREȘ, PE PODIUMUL MONDIAL

Distribuie pe:

Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca a găzduit, săptămâna trecută, Campionatul Mondial de Karate WUKF, competiție ce a reunit la întreceri peste 1.400 de sportivi din 39 de țări. Printre cei prezenți s-au numărat și 11 karateka de la CS Dragon Do Târgu-Mureș, care, în urma unor prestații de excepție, au cucerit două medalii de aur, una de argint și una de bronz. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioane mondiale, Daria Bârlean la kumite individual, categoria de vârstă 11-12 ani, și echipa de kata 12 ani, formată din aceeași Daria Bârlean, sora ei, Sofia Bârlean, și Briana Rugină. Cele trei sportive au făcut echipă și la kumite, unde s-au clasat pe cea de-a treia poziție, adjudecându-și medaliile de bronz. Tot de la Dragon Do Târgu-Mureș, Darius Stan a cucerit argintul, la kumite individual, categoria 18-20 de ani, devenind vicecampion mondial. Sportivii mureșeni sunt pregătiți de antrenorul Mihai Notar.

FESTIVAL DE GOLURI ÎN LIGA 4 ELITE LA FOTBAL, JUDEȚUL MUREȘ

Sâmbătă, 25 septembrie, s-au derulat meciurile etapei a 4-a, Liga 4 Elite la fotbal, județul Mureș. În cele 8 partide disputate s-au marcat un total de 56 de goluri. Rezultatul etapei a fost înregistrat în partida din Seria 2, Viitorul 2002 Târnăveni - CS Unirea Ungheni 2018, scor 0-14. În Seria 1, echipa ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 și-a consolidat golaverajul în clasament, după victoria cu 11-1 obținută în deplasare în compania echipei ACS Sovata. Singura echipă fără gol primit, și cea mai bună defensivă, după patru etape, rămâne ASA Târgu-Mureș (golaveraj 6-0), care a obținut o nouă victorie, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației ACS Rază de Soare Acățari. Alte rezultate consemnate în runda a 4-a: Seria 1 / Câmpia Râciu - Miercurea Nirajului 3-5, și Târnava Mică Sg. de Pădure - Kinder Sg. de Mureș 2-1; Seria 2 / Atletic Târgu-Mureș – Mureșul Chirileu 1-6, Academica Transilvania Târgu-Mureș - Inter Sânger 2-0, și CS Iernut - Înfrățirea Valea Izvoarelor 8-1. În următoarea etapă, mâine, 29 septembrie, de la ora 17.00, sunt programate partidele: Seria 2 / Unirea Ungheni 2018 - CS Iernut, Inter Sânger - Viitorul 2002 Târnăveni, Mureșul Chirileu - Academica Transilvania Târgu-Mureș, și Mureșul Luduș - Atletic Târgu-Mureș; Seria 1 / Kinder Sg. de Mureș - ASA Târgu-Mureș, ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 - Câmpia Râciu, Mureșul Rușii-Munți - ACS Sovata, și Miercurea Nirajului - Târnava Mică Sg. de Pădure (ora 18.30).

TREI DIN TREI PENTRU ROȘ-ALBAȘTRI!

ASA Târgu-Mureș a obținut trei victorii din tot atâtea, disputate în ediția de campionat 2021-2022, Liga 4 Elite la fotbal, județul Mureș. În runda a IV-a, Seria I, formația ASA Târgu-Mureș s-a impus cu 1-0 în întâlnirea cu echipa Rază de Soare Acățari, partidă disputată pe Stadionul Trans-Sil din Târgu-Mureș. Golul victoriei a fost marcat de Raul Iliescu, în minutul 48. “Pot spune că nu a fost un meci ușor, dar am punctat în repriza secundă. Sunt fericit că am marcat și am obținut, în final, trei puncte în economia clasamentului”, a spus la finalul meciului, Raul Iliescu. “Am început partida modest, însă imediat după pauză golul înscris de Raul ne-a mobilizat, cu toate că am jucat cu un om în minus din minutul 65, Moldovan Marc fiind eliminat. La meciurile următoare avem nevoie de mai multă concentrare în joc. Trebuie să învățăm că, după un asemenea meci, fiecare situație pe care o avem să o fructificăm la maxim în favoarea noastră”, a afirmat Darius Miclea, antrenor principal al echipei ASA Târgu-Mureș. În următoarea etapă, mâine, 29 septembrie 2021, de la ora 17.00, ASA Târgu-Mureș va întâlni, în deplasare, formația ACS Kinder Sg. de Mureș. Partida va avea loc pe Stadionul Central din Sângeorgiu de Mureș.

VICTORIE PENTRU BC SIRIUS - MUREȘUL ÎN CUPA ROMÂNIEI

Formația BC Sirius-Mureșul s-a impus în meciul tur al Cupei României, la baschet feminin, sâmbătă seara, pe teren propriu, cu scorul de 114-45, în fața echipei AC Triumf Botoșani. Americanca Ruth Helena Sherrill a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 37 de puncte. Partida retur va avea loc la 29 septembrie, la Botoșani.

Tot sâmbătă, în manșa I a primului tur din Cupa României la baschet feminin, Olimpia CSU Brașov a pierdut, la București, în fața lui CS Agronomia, cu 63-57, KSE Tg. Secuiesc a fost învinsă, pe teren propriu, de Baschet Arad, cu 76-54, iar Rapid București s-a impus, în deplasare, cu 70-66, în fața lui CS Municipal Târgoviște. Cea de-a 5-a confruntare din primul tur, cea dintre Universitatea Cluj și Phoenix Constanța, se va desfășura în perioada 29-30 septembrie, ambele manșe fiind programate la Cluj. În faza a 2-a sunt calificate direct Sepsi Sf.Gheorghe, CSM Satu Mare, finalistele de anul trecut, precum și CSM Alexandria, care ar fi trebuit să joace în primul tur contra lui CSU Alba Iulia, echipă ce s-a retras din competiție.

CSM BUCUREȘTI A OBȚINUT PRIMA VICTORIE ÎN GRUPA DIN LIGA CAMPIONILOR!

În al treilea meci din grupa A a Ligii Campionilor, CSM București s-a deplasat în Croația pentru meciul cu Podravka, pe care l-a câștigat cu 36-31. Jucătoarele lui Adi Vasile au început actuala ediție cu două înfrângeri. Principalele marcatoare ale CSM București au fost Neagu 14 goluri, Arntzen 5, iar de la gazde s-au remarcat Kalaus și Milosavljevic, câte 7 reușite. În lotul formației croate evoluează și portarul naționalei tricolore, Iulia Dumanska, alături de Bianca Bazaliu. Programul turului, în continuare, este: Borussia Dortmund - CSM (16 octombrie), CSM - Buducnost (23 octombrie), CSM - Brest Bretagne (30 octombrie), FTC Budapesta - CSM (13 noiembrie). Din 20 noiembrie vor începe partidele retur, care se vor încheia în 19 februarie 2022. Faza playoff va avea loc între 26 martie - 3 aprilie, sferturile de finală între 30 aprilie - 8 mai, iar Turneul Final Four în 4-5 iunie, la Budapesta.

MECI TARE PRIMIT DE ISTVAN KOVACS ÎN ETAPA A DOUA DIN GRUPELE LIGII CAMPIONILOR

UEFA l-a delegat pe centralul Istvan Kovacs la meciul Șahtior Donețk - Inter Milano, din Liga Campionilor. Asistenți vor fi la această întâlnire Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar rezervă Andrei Chivulete. Centralul Ovidiu Hațegan se va afla în camera VAR, ca asistent al germanului Marco Fritz. Partida va avea loc astăzi, de la ora 19.45, în etapa a II-a a Grupei D a Ligii Campionilor.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu