ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 24-26 septembrie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 157 de intervenții, din care patru incendii, un accident rutier, opt alte situații de urgență și 144 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Sâmbătă, 25 septembrie, în jurul orei 11.05, incendiu produs la un autoturism în localitatea Târgu-Mureș, Calea Sighișoarei.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor, acesta a fost lichidat înainte să se propage la întreg autoturismul. Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

- Duminică, 26 septembrie, în jurul orei 15:15, incendiu auto produs pe raza localității Bobohalma.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. Incendiul a fost stins de către echipajul SMURD Târnăveni, care se întorcea de la o solicitare. Circulația s-a desfășurat alternativ pe un singur sens de mers.

- Duminică, 26 septembrie, în jurul orei 22.05, incendiu anvelope produs în municipiul Târgu-Mureș, strada Dealul Viilor. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș, a fost vorba despre un incendiu produs la trei anvelope.

- Ieri dimineață, în jurul orei 03.15, incendiu garaj produs în localitatea Bodogaia, strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara și pompierii voluntari din cadrul SVSU Cristuru Secuiesc. A ars acoperișul unui garaj, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Până la sosirea forțelor profesioniste, incendiul a fost localizat de către pompierii voluntari din cadrul SVSU Cristuru Secuiesc.

Accidente rutiere:

- Duminică, 26 septembrie, în jurul orei 15.15, accident rutier produs în localitatea Viforoasa. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și pompierii voluntari din cadrul SVSU Sângeorgiu de Pădure. În urma impactului dintre două autoturisme, o persoană a fost preluată de echipajele medicale pentru investigații suplimentare. Circulația s-a desfășurat alternativ pe un sens de mers.

Misiune pirotehnică:

- Sâmbătă, 25 septembrie, în jurul orei 1.25, bombă găsită în urma unor săpături în localitatea Gheorghe Doja, strada Principală. A executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. A fost vorba despre o bombă aruncător calibru 120 mm, aceasta fiind ridicată, transportată și depozitată în siguranță, urmând a fi distrusă cu altă muniție rămasă neexplodată. Cel mai probabil, bomba provine din timpul conflictelor militare.

Alte situații de urgență:

- Sâmbătă, 25 septembrie, în jurul orei 12.50, victimă surprinsă sub un autoturism, în urma unei manevre greșite în parcarea unui operator economic din municipiul Sighișoara, de pe strada Gheorghe Lazăr. S-au deplasat de urgență la locul intervenției pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara, aceștia au intervenit în cel mai scurt timp posibil pentru extragerea victimei de sub autoturism, folosind pernele pneumatice de pe echipajul de descarcerare, după care au predat-o echipajului medical de pe ambulanță. Victima, o persoană de sex feminin cu vârsta de aproximativ 41 de ani, a fost preluată și transportată la CPU Sighișoara, pentru investigații suplimentare. Aceasta a fost conștientă și cooperantă pe toată durata intervenției.

Lasă un comentariu