BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ MUREȘ: LOCUL UNDE CUNOAȘTEREA ÎNTÂLNEȘTE OMUL

Distribuie pe:

Nocturna Bibliotecilor - PROGRAM

Campania tradițională de activare nocturnă a bibliotecilor, inițiată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Nocturna Bibliotecilor 2021 se va desfășura anul acesta în data de 1 octombrie, la Târgu-Mureș.

Prezenta ediție aduce o ofertă generoasă de activități pentru utilizatorii bibliotecilor de toate vârstele.

Genericul național al campaniei, “Biblioteca: spațiu coeziv al comunității”, are scopul de a atrage în spațiile de bibliotecă un număr cât mai mare de utilizatori și de a crea o mai bună legătură între bibliotecari și diferitele segmente de public, într-o manieră interactivă, priete-nească și plină de surprize plăcute.

Vineri, 1 octombrie 2021, Biblioteca Județeană Mureș își așteaptă cititorii (și nu numai) cu o mulțime de acțiuni de tip workshop, panel, cercuri de lectură și materiale pentru activități independente. Temele abordate vor fi diverse, pregătite pentru a îmbogăți pe oricine, astfel încât, indiferent de activitățile alese, participanții vor afla informații noi, prețioase, care le vor aduce un dram de împlinire în plus, pentru că “Biblioteca este locul unde cunoașterea întâlnește omul!”

Curtea principală a Bibliotecii de pe Strada George Enescu nr. 2 va fi gătită de sărbătoare așteptându-i pe toți membrii comunității mureșene pentru a se bucura de activități pentru toate vârstele și toate poftele.

“Muzeopedagogie la Bibliotheca Telekiana”

- Biblioteca Teleki-Bolyai, începând cu ora 10.00 și 12.00. “Public speaking” - tips&tricks workshop

- Sala de lectură “Mihai Eminescu”, intervalul orar 13.00-14.00. “Knitting time” - ore de croșetat

- American Corner, intervalul orar 13.30-15.30. “Maria și Maia ne citesc și ne învață să recreăm personajele”

- Curtea Bibliotecii, intervalul orar 15.00-16.00. “Mesedélután”- după-amiază de poveste

- Biblioteca Copiilor, începând cu ora 16.00. “Társasjáték Klub” - club de jocuri de societate

- Sala de Lectură Publicații Periodice (fostul Hotel Parc, str. Primăriei nr. 2), intervalul orar 16.30-18.00. “Biblioteca Vie” - oameni și experiențe care pot deveni oricând subiecte de carte

- Sala de lectură Fond Documentar (etaj 3, sediul Central), intervalul orar 18.00-20.00. “Atelier de împletituri din hârtie”

- Sala de Lectură Publicații Periodice (fostul Hotel Parc, str. Primăriei nr. 2), începând cu ora18.00. “Seară de poveste”

- Biblioteca Copiilor, începând cu ora 18.30. “Reconstrucție istorică Asociația MILITES MARISENSIS: Demonstrație. Retragere cu torțe”

- Curtea Bibliotecii, începând cu ora 20.00. “Vânătoarea nocturnă… de cărți” - Concurs de orientare în bibliotecă

- Secția Împrumut Literatură Adulți, intervalul orar 20.00-21.15.

Tur ghidat al sediului central orele 14.30; 15.30; 16.30; 17.30.

“Biblioteca Umană B-unicii” - Șansa de a cunoaște persoane pe care în mod normal nu le-ai cunoaște, prin intermediul unui apel telefonic. detalii înscriere și participare pe www.farmaciasociala.ro

Târg de carte Editura MENTOR

- Biblioteca Teleki-Bolyai, intervalul orar 10.00-18.00.

Expoziții de carte din colecțiile Bibliotecii

Cerc de lectură dedicat zilei basmului popular maghiar

- Biblioteca Copiilor

Atelier de pictură

- Secția de Artă

Activități desfășurate pe tot parcursul evenimentului:

- Curtea Bibliotecii, în intervalul orar 14.00-20.00.

* Jocurile copilăriei mele - părinții/ bunicii împărtășesc joaca de odinioară (“7 pietre”, șotron, elastic, “rațele și vânătorii”, “telefonul fără fir”, “țară, țară, vrem ostași” și multe altele)

* Fotocorner

* Blind date with a book

* “Mânuțele pe panou revin”, o activitate foarte iubită de micii cititori

* PhotoBooth cu personaje din povești și cărți

* “Face-Painting”

* “Colorăm și ne distrăm” - semne de carte, fluturași, floricele. Pictură, desene și lucru manual.

Având în vedere contextual epidemiologic actual, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, există posibilitatea ca participarea la eveniment să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru respectarea normelor de protecție sanitară, numărul participanților va fi limitat, astfel încât să fie păstrată distanța de siguranță. Purtarea măștii de protecție este obligatorie. Biblioteca va pune la dispoziția participanților substanțe dezinfectante pentru mâini.

Lasă un comentariu