LUPTĂTORII ROMÂNI, MEDALIAȚI LA MONDIALELE PE PLAJĂ

Distribuie pe:

Delegația României a încheiat Campionatele Mondiale de lupte pe plajă, de la Constanța, cu un bilanț de 27 de medalii, dintre care 5 de aur, 7 de argint și 15 de bronz. Ultimele medalii de aur au fost obținute la categoria senioare, de către Ștefania Priceputu (cat. 50 kg) și Cătălina Axente (cat. +70 kg). La competiție au participat peste 600 de sportivi și oficiali din peste 50 de țări. Primele două zile au fost rezervate cadeților și juniorilor, iar sâmbătă și duminică au avut loc întrecerile seniorilor.

VICTORIE PENTRU UNIREA UNGHENI, EȘEC PENTRU AVÂNTUL REGHIN

În Liga a III-a de fotbal s-au disputant meciurile etapei a 5-a. Unirea Ungheni a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, pe Sticla Arieșu Turda, prin golurile marcate de Victor Astafei (min. 8 și 15), Flavius Toboșaru (80). Cealaltă reprezentantă a județului Mureș, Avântul Reghin, a suferit a doua înfrângere din actuala stagiune, 0-1, în deplasare, cu Metalurgistul Cugir. În celelalte jocuri din Seria a 9-a s-au consemnat rezultatele: Viitorul Cluj - CS Ocna Mureș 2-1, Sănătatea Cluj-Unirea Alba Iulia 2-4 și CS Hunedoara-Gloria Bistrița 4-1. În clasament conduce CS Hunedoara cu 15 puncte, fiind urmată de Unirea Ungheni cu 12 puncte și Metalurgistul Cugir cu 11 puncte. Avântul Reghin se clasează pe cea de-a patra poziție, cu 9 puncte.

BRIGADĂ DIN ITALIA LA MECIUL CFR CLUJ - RANDERS DIN CONFERENCE LEAGUE

Meciul CFR Cluj - Randers, programat, astăzi, de la ora 19.45, în etapa a doua a grupei D din Conference League, va fi arbitrat de o brigadă din Italia. La centru va fi Davide Massa, ajutat de Fabiano Preti și Stefano Alassio. Rezervă a fost desemnat Davide Ghersini.

UEFA A RENUNȚAT LA TOATE PROCEDURILE ÎMPOTRIVA FC BARCELONA, JUVENTUS ȘI REAL MADRID

UEFA a anunțat, luni seară, că a renunțat la procedura disciplinară împotriva cluburilor FC Barcelona, Juventus și Real Madrid, în cadrul proiectului de înființarea a Superligii Europene. Juventus, FC Barcelona și Real Madrid sunt ultimele din cele 12 cluburi înscrise în Superligă, în aprilie, care încă nu au ieșit din acest proiect eșuat încă de la start. Decizia vizează și celelalte 9 cluburi, care au părăsit proiectul - Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Atletico Madrid, Inter Milano și AC Milan.

REGIM DE EXTREMĂ URGENȚĂ LA DEVA. COVID-19 ÎȘI FACE DE CAP ÎN RÂNDUL GIMNAȘTILOR DE LA LOTUL NAȚIONAL

COVID-19 își face de cap în rândul gimnaștilor. Fetele care se află în cantonamentul de la Deva au intrat în carantină totală. Nu mai merg la școală, în sală intră doar antrenorii și sportivii, iar locul de pregătire este în permanență nebulizat. De câteva zile, componentele lotului de gimnastică al României se confruntă cu virusul Sars-Cov-2. Președintele FR, Carmencita Constantin, a declarat pentru Telekom Sport că a instituit carantina totală la Deva. “Sfiringu are COVID-19, Duță are, Mara a fost izolată. I-am instruit pe toți antrenorii să nu mai iasă din cămin decât la antrenament. Nimeni nu mai are voie să intre sala de pregătire fără mască. Am montat aparate de nebulizare, iar fetele sunt retrase de la școală, momentan. Din păcate, nu e de joacă. COVID își face în continuare de cap”, a declarat șefa Federației Române de Gimnastică. Legat de Larisa Iordache, am aflat că aceasta nu va face deplasarea la CM de la Tokyo, de peste o lună, din cauza faptului că încă nu s-a refăcut după accidentarea de la JO. “Vă dați seama în ce situație sunt eu acum, în condițiile în care trebuie să am foarte mare grijă ca niciun sportiv care va face deplasarea să nu contracteze acest virus. Am vorbit și cu Marian Drăgulescu, care nu a avut COVID, dar e vaccinat. L-am rugat să fie foarte precaut atunci când e vorba de contactele cu alte persoane, să poarte mască, să aibă cât mai multă grijă de el. Aceeași situație este și pentru antrenorul lui Ștefan Gall”, a adăugat Carmencita Constantin.

CONSTANTIN DIN ȘI-A DEPUS CANDIDATURA LA ȘEFIA FRH

Constantin Din, fostul arbitru de handbal, și-a depus candidatura la șefia Federației Române de Handbal și vrea postul de președinte. Fostul arbitru Constantin Din vrea să devină șef la Federația Română de Handbal. Acesta și-a depus candidatura, marți, 28 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezenți Ștefan Birtalana, Vasile Stîngă, Geo Georgescu sau Alin Șania. Din a anunțat la conferința de presă că urmează să prezinte și potențiali sponsori ai FRH, a discutat deja cu diferiți oameni de handbal din țară. Constantin Din a jucat handbal la nivel de juniori, la Steaua, și a fost arbitru EHF din 2003 până în 2018. A arbitrat meciuri de top, printre care finala mică a Jocurilor Olimpice din 2008.

SIMONA HALEP A COBORÂT ÎN CLASAMENTUL WTA. PE CE LOCURI SE AFLĂ CELELALTE ROMÂNCE

Simona Halep a coborât de pe locul 14 pe 15, cu 3.047 de puncte, în clasamentul WTA dat publicității luni, în ziua în care a împlinit 30 de ani. Lider este, în continuare, Ashleigh Barty, cu 10.075 de puncte. Top 10 este format din următoarele jucătoare: 1. Ashleigh Barty (Australia) - 9.726; 2. Arina Sabalenka (Belarus) - 7.005 de puncte; 3. Karolina Pliskova (Cehia) - 5.265 puncte; 4. Iga Swiatek (Polonia) - 4.756 (+2 locuri), cea mai bună poziție din carieră; 5. Barbora Krejcikova (Cehia) - 4.668; 6. Elina Svitolina (Ucraina) - 4.491 (-2); 7. Naomi Osaka (Japonia) - 4.326 (+1); 8. Sofia Kenin (SUA) - 4.309 (-1); 9. Garbine Muguruza (Spania) - 4.135; 10. Maria Sakkari (Grecia) - 3.995 (+2), cea mai bună poziție din carieră. Înaintea Simonei Halep mai sunt clasate Petra Kvitova (Cehia) - 3.895 (-1), Belinda Bencic (Elveția), 3.855 de puncte (-1), Anastasia Pavliucenkova (Rusia), 3.310 puncte și Angelique Kerber (Germania), 3.115 (+1). Celelalte românce din Top 200 ocupă următoarele poziții: Sorana Cîrstea a coborât două poziții, până pe locul 39, cu 1.594 de puncte; Irina Begu a urcat patru poziții și este pe locul 58, cu 1.095 de puncte; Gabriela Ruse a urcat un loc și este pe poziția cu numărul 98, cea mai bună din carieră, cu 807 puncte; Ana Bogdan a urcat două poziții și este pe 107, cu 726 de puncte; Irina Bara a urcat o poziție, până pe locul 114, cu 692 de puncte; Jaqueline Cristian a urcat o poziție, până pe 126, cu 607 puncte; Mihaela Buzărnescu a urcat 27 de poziții și este pe locul 148, cu 494 de puncte; Patricia Țig a urcat două poziții și este pe locul 163, cu 455 de puncte.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu