GUVERNUL A CÂȘTIGAT O ZI

Distribuie pe:

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a afirmat, marți, că Guvernul Cîțu “a câștigat o singură zi”, pentru că moțiunea de cenzură inițiată de PSD se va vota marțea viitoare, la doar o zi distanță față de data propusă pentru dezbaterea moțiunii USR PLUS - AUR, care a fost respinsă în Birourile permanente reunite.

Orban a precizat că, în calitate de deputat PNL, va vota împotriva moțiunii de cenzură, va face lobby contra acesteia, iar ședința de plen în care va fi dezbătută și votată va fi condusă de președintele Camerei Deputaților.

PREȘEDINTELE GERMANIEI, ÎN VIZITĂ LA CHIȘINĂU

Președintele Frank-Walter Steinmeier a început miercuri o vizită de două zile în Republica Moldova în sprijinul reformelor inițiate de președinta Maia Sandu, informează dpa, citând biroul președintelui Germaniei. Frank-Walter Steinmeier va purta discuții cu Maia Sandu și cu premierul Natalia Gavrilița.

Președintele german este însoțit de o delegație de oameni de afaceri și urmează să deschidă, împreună cu președinta Maia Sandu, un forum de afaceri.

Obiectivul președintei Maia Sandu este combaterea corupției. Totodată, șefa statului își propune să oprească emigrarea în masă, care a cauzat probleme economiei Republicii Moldova.

PREMIERUL MOLDOVEAN, NATALIA GAVRILIȚA, LA BRUXELLES

Republica Moldova este pregătită să lucreze îndeaproape cu UE “în domeniul transportului verde, eficient și sigur” și pledează pentru “un format de cooperare mai ambițios în domeniul transporturilor, atât bilateral, cât și regional”, a declarat marți șefa guvernului de la Chișinău, Natalia Gavrilița, în cadrul unei vizite la Bruxelles, unde a avut o întrevedere cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Conform unui comunicat de presă al guvernului de la Chișinău, principalele subiecte de discuție au fost importanța transportului ca element de conexiune între UE și Republica Moldova, dar și ca potențial de dezvoltare economică pentru oamenii de afaceri moldoveni.

Natalia Gavrilița a avut, de asemenea, o întâlnire și cu comisarul european pentru energie, Kadri Simson. Cele două au vorbit despre ultimele evoluții din acest domeniu, rolul pe care îl are UE în dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova.

AGERPRES

Lasă un comentariu