“BĂTĂLIE” PENTRU CENTURA SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

Până la termenul limită din 21 septembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit șapte oferte la licitația pentru construirea Centurii Sighișoara, printre ofertanți numărându-se constructorii austrieci Strabag și Porr, dar și companii românești precum Drum Asfalt. Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 293 și 320 milioane de lei, informează economica.net.

Durata contractului va fi de 38 luni (14 luni proiectare și 24 luni perioada de execuție). Realizarea obiectivului poate dura până la 20 de luni, în funcție de perioada acordată de antreprenor în cadrul factorilor de evaluare. Finanțarea urmează să fie asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM.

Centura Sighișoara va avea o lungime de 13 kilometri, pe traseu urmând să se construiască un pasaj (pentru traversarea căii ferate București-Brașov-Sighișoara-Mediaș -Cluj și a drumului național DN13), un pod (peste râul Târnava Mare și pârâul Satului) și un viaduct. De asemenea, pe porțiunea variantei de ocolire sunt prevăzute două parcări (câte una pe sens), cu 20 de locuri de parcare pentru autovehicule grele și 20 pentru autoturisme, potrivit sursei citate. (I.S.) (sursa - foto afaceri.news)

N.red. Întrebarea pe care o punem, și noi, actualei conduceri a Primăriei Târgu-Mureș, este: pe când asemenea “bătălie” și pentru centura spre Reghin a municipiului reședință de județ? (I.C.)

Lasă un comentariu