PROIECT PILOT: 350 DE TROTINETE ELECTRICE, DISPONIBILE DE IERI, PRIN APLICAȚIA LIME, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, a susținut joi, 30 septembrie, o conferință de presă alături de Alexandru Coman, manager operațiuni la Lime Technology Network SRL., cu ocazia lansării unui program pilot pentru promovarea unui mijloc de transport alternativ, tip trotinete electrice. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Cultural Mihai Eminescu, acesta fiind unul dintre cele 39 de puncte autorizate de pe raza municipiului, de unde pot fi închiriate trotinete electrice.

“Prin semnarea parteneriatului cu LIME TECHNOLOGY NETWORK SRL, Municipiul Târgu-Mureș face un pas important spre implementarea unui sistem de transport alternativ, spre mobilitatea urbană, ceea ce duce la diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului și sănătății populației, cauzate de emisiile de gaze de eșapament de la autovehicule, totodată va fi fluidizat traficul auto și, nu în ultimul rând, prin acest program pilot ne aliniem programelor implementate deja în orașele mari din țară și din Europa, care deja folosesc mijloacele alternative și rapide de deplasare”, a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu-Mureș, mulțumind, totodată, Consiliului Local, consilierilor Frunda Csenge și Szabó Péter, pentru că au inițiat acest proiect.

Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicația https://www.li.me/, localizează o trotinetă electrică pe hartă și o deblochează cu simpla atingere a unui buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucțiunile din aplicație și să parcheze trotineta responsabil. Pentru a utiliza trotinetele, beneficiarii vor plăti 3 lei pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei va fi taxat cu 60 de bani. Echipa locală a Lime se va ocupa de mentenanța, încărcarea și plasarea trotinetelor în oraș.

“Așadar, 350 de trotinete electrice sunt disponibile de astăzi, cetățenilor de peste 14 ani. Am considerat oportun acest proiect, deoarece trotinetele oferă o soluție și creează legătura cu alte moduri de a merge la serviciu, de a ne întâlni cu prietenii sau de a ne plimba prin oraș. În doar câteva minute, putem ajunge din zona centrală în cartierul Dâmbu Pietros sau invers. Invit târgumureșenii să se deplaseze folosind aceste mijloace electrice de transport, ținând cont de regulile de circulație, partenerilor noștri le doresc succes și bun venit la Târgu-Mureș!”, a precizat primarul Soós Zoltán.

“Chiar dacă riscul de infecție cu COVID-19 este scăzut pentru obiecte și suprafețe, Lime a intensificat toate măsurile de igienă pentru a proteja atât călătorii, cât și personalul. Personalul companiei, curăță toate părțile trotinetei, care sunt atinse de oameni și folosește doar produse recomandate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrului de Biocide Chimicale, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului”, - a declarat Alexandru Coman, manager operațiuni la Lime Technology Network SRL.

SERVICIUL RELAȚII INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE PRIMĂRIA TÂRGU-MUREȘ

2 comentarii

  1. Gerhard Stefan 2 octombrie, 2021 at 16:38 Răspunde

    Ar trebui pus la fiecare trotineta un prospect de administrare ! Vopsita pe Trotineta. Cel putin 5 lei a trebui sa fie o jumate de ora sau o ora 10 lei . Asa prea scump pentru cei nevoiasi. Nu vorbesc si + 3 lei pentru deblocare !

Lasă un comentariu