USR PLUS NU E VREUN PARTID-BALAMA, CARE ASIGURĂ DOAR NIȘTE VOTURI ÎN PARLAMENT; NU E UN PARTID DE PAIAȚE

Distribuie pe:

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat, miercuri, că formațiunea sa “nu este un partid-balama”, care asigură doar niște voturi în Parlament și nici “un partid de paiațe care se bucură de niște scaune și poziții de prefect”, menționând că sunt două opțiuni clare: fie va fi un alt premier în locul lui Florin Cîțu, fie USR PLUS merge în opoziție.

“Noi spunem foarte clar: pentru binele României este bine ca la Palatul Victoria să fie un premier matur, responsabil și capabil, competent să conducă un guvern. Florin Cîțu nu are aceste calități. (...) Sunt două opțiuni foarte clare: fie vom avea alt premier, fie, dacă președintele și PNL decid să-l păstreze pe Florin Cîțu, USR PLUS merge în opoziție și Florin Cîțu guvernează cu Marcel Ciolacu, cu PSD. De altfel, de o lună de zile colaborează foarte bine. Pare că PSD își găsește reflectarea valorilor în performanța lui Florin Cîțu. Nu vrem să intervenim pe acest plan, dacă acest guvern minoritar poate să funcționeze”, a afirmat Barna la B1Tv.

El a spus că cele 80 de voturi din Parlament ale USR PLUS nu sunt ale lui Florin Cîțu și PNL nu este în poziția de a oferi ceva.

“USR PLUS nu este vreun UNPR, vreun ALDE, vreun PP-DD sau vreun alt partid-balama, care asigură doar niște voturi în Parlament. Acel 30% din coaliție al USR PLUS vine din susținerea oamenilor din stradă, care vor o Românie europeană, modernă, care au trimis USR PLUS la guvernare. Ideea că PNL sau Florin Cîțu ne dă el ceva, cum vedem pe la televiziuni - că o să ne dea alte ministere, că o să ne cerem scuze -, arată în continuare incapacitatea de a înțelege ce înseamnă o coaliție, că de fapt aici e problema de fond: premierul nu înțelege că într-o coaliție rolul premierului este fix acela de a se asigura că toți membrii coaliției sunt respectați și obiectivele lor politice devin realitate. (...) Cele 80 de voturi ale USR PLUS nu sunt ale lui Florin Cîțu sau ale PNL, de aceea, nu sunt în poziția să ne dea ceva”, a susținut Barna.

El a adăugat că “USR PLUS nu este un partid de paiațe, care se bucură de niște scaune și de niște poziții de prefect”.

Întrebat în legătură cu varianta ca președintele să-l numească pe Dacian Cioloș premier, Barna a răspuns că ar fi o “variantă foarte bună”. (AGERPRES)

Lasă un comentariu