LUCRĂRILE DE REPARAȚII LA BARAJUL DE PRIZĂ NR. 1 (BARAJUL VECHI) DIN TÂRGU-MUREȘ SUNT ÎN DESFĂȘURARE

Distribuie pe:

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș, execută lucrări de reparații ale echipamentelor hidromecanice la Priza de Apă nr. 1 din Târgu-Mureș. Costurile sunt în valoare de 533.019 de lei, fiind asigurate din sursele proprii ale ABA Mureș. Termenul de finalizare este estimat la jumătatea lunii noiembrie.

Din cauza incidentului de la sfârșitul lunii mai a acestui an, produs la echipamentul hidromecanic al deschiderii barajului de pe malul stâng al râului Mureș, precum și a debitelor scăzute ale râului Mureș, Canalul Turbinei din Târgu-Mureș nu a fost funcțional.

Prin eforturi susținute, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș, a asigurat exploatarea în siguranță a barajului de priză. Astfel, a fost furnizat necesarul de apă brută atât pentru populație, cât și pentru agenții economici.

Pentru expertizarea situației, debitul râului Mureș a fost scăzut până la nivelul de curgere naturală a acestuia. În urma raportului tehnic, întocmit și finalizat la sfârșitul lunii iunie, s-au făcut demersurile legale și s-au contractat, prin licitație, servicii de execuție a lucrărilor de reparații.

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș, a informat despre toate aceste aspecte administrația publică județeană și locală, instituțiile publice cu atribuții în domeniu, agenții economici, precum și asociațiile de pescari, a precizat Călin Fokt, purtător de cuvânt ABA Mureș.

B.B.

Lasă un comentariu